субота, 05 червня 2021 20:23

"Співпрацювати з втіленням зла" - порадили, як будувати стосунки з Білоруссю

"Співпрацювати з втіленням зла" - порадили, як будувати стосунки з Білоруссю
Микола Капітоненко порадив Україні торгувати з Білоруссю. Фото: Тарас Подолян

Росія завжди підтримувала режим Лукашенка, а Європа завжди з увагою ставилася до своїх економічних та інших зв'язків із Росією. Україні у зовнішній політиці треба більше прагматизму. Про це каже у коментарі Gazeta.ua політолог Микола Капітоненко.

"Європейці відреагували швидко на події в Білорусі, хоч не надто гостро. Ми починаючи з минулого року політики не маємо ніякої. Просто повторюємо за Євросоюзом його кроки або знаючи якими вони будуть, робимо те саме наперед. Нам потрібно більше прагматизму у відносинах з сусідами. Вимірюється не грошима, а розумінням інтересів власних і наших партнерів. Варто знаходити можливості для співпраці навіть із тими, хто є втіленням зла. Позиція Лукашенка стосовно України була і досі залишається доволі стриманою. Треба вміти з цього отримувати користь".

Незважаючи на демонізований образ Лукашенка могли б розвивати торгівлю, додає Капітоненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, про що говоритимуть Путін і Байден

"Повчитися в американців. Завжди говорять, що є простір для спільних рішень. Яким би Путін не був вбивцею, диктатором, Байден з ним буде зустрічатися і обговорювати. А наша зовнішня політика надміру сповнена гаслами, причому реальний наш вплив зменшується", - підсумував.

Своїми діями Олександр Лукашенко змушує Україну бути жорсткішою. Зокрема це стосується, рішення дозволити бойовикам із Донбасу допитати затриманого журналіста Романа Протасевича, наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «"Співпрацювати з втіленням зла" - порадили, як будувати стосунки з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути