Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2011 13:49

"Союз Чорнобиль" відхрещується від протестів під Радою

"Союз Чорнобиль" відхрещується від протестів під Радою

Всеукраїнська громадська організація "Союз Чорнобиль України" не підтримує недавні акції, які пройшли на початку листопада під стінами Верховної Ради, Кабінету міністрів і адміністрації президента України.

"Ми не підтримуємо ті хуліганські виступи, які провели від імені "Союзу Чорнобиля" 1-2 листопада. "Чорнобильці" - це рятувальники, і у нас зовсім інша місія", - сказав на прес-конференції в четвер у Києві президент організації Юрій Андреєв.

За його словами, виступи від імені "чорнобильців" є політичними і піар- акціями, які намагаються використовувати у своїх інтересах окремі люди. Крім того, він зазначив, що керівники донецької, луганської та харківської організації "Союзу Чорнобиля" є депутатами місцевих та обласних рад від Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці вимагають повернути пенсії в шість-вісім тисяч гривень

"Якісь течії від Партії регіонів намагаються руками" чорнобильців "розірвати меморандум з владою і звільнити владу від підписаних положень, а також розірвати наш союз з "афганцями", оскільки ми домовилися координувати свої дії", - сказав він.

Андрєєв підкреслив, що під час проведення акції в його організації та Українському союзі ветеранів Афганістану 20 вересня під Верховною Радою не планувався штурм будівлі парламенту. "Це було спонтанно, я взагалі планував залучити до участі дітей", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович, б ... ь, виходь, с ... а" - чорнобильці під Кабміном кликали Президента

У свою чергу, голова Українського союзу ветеранів Афганістану Сергій Червонописький зазначив, що акції 20 вересня під Верховною Радою його організація і "Союз Чорнобиль України" захистили всі 16 категорій населення, які підпадали під дію закону про виконання рішень судів.

За його словами, афганці не судяться з державою в такому обсязі, як "чорнобильці", оскільки у них існує інший механізм формування пенсій. У той же час, Червонописький наголосив, що його організація в підписаному з урядом меморандумі вимагає в два рази підняти пенсії інвалідам війни, збільшити забезпечення сім'ям загиблих і сім'ям померлих, і родинам тих афганців, які померли вже після завершення війни.

Зараз ви читаєте новину «"Союз Чорнобиль" відхрещується від протестів під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути