середа, 02 листопада 2011 11:55

Чорнобильці сподіваються, що їхні вимоги уряд виконає

Чорнобильці сподіваються, що їхні вимоги уряд виконає

У Кабміні працює робоча група чорнобильців, спеціалістів пенсійного фонду та міністерства соціальної політики, яка обраховує у скільки обійдеться бюджету виконання закону №6810.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав один із учасників групи, чорнобилець Петро Прокопенко.

"Домовилися, що наші вимоги будуть майже повністю враховані. Ми вимагаємо стовідсоткової виплати у листопаді пенсій та боргів за вересень і жовтень, у тому числі за судовими рішеннями. Також вимагаємо: заборонити пенсійному фонду зменшувати пенсії у подальшому; на 2012 рік фінансування закону про статус чорнобильців; залучити громадські організації до обговорення закону №9127", - розповів він.

За його словами, у чорнобильців є пропозиція, де можна взяти гроші на їхні вимоги: "Запропонували продумати прогресивне оподаткування, або ввести податок на розкіш. Бо іноді людина місяць може жити на ту суму, яку інший залишає на чай".

У той же час, віце-прем'єр Сергій Тігіпко на брифінгу заявив, що відкликає всі листи пенсійного фонду, які вимагають не виплачувати пенсії чорнобильцям.

Зараз ви читаєте новину «Чорнобильці сподіваються, що їхні вимоги уряд виконає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути