субота, 09 квітня 2011 16:55

Щотижня Могильов ловить 150 хабарників

Щотижня Могильов ловить 150 хабарників

Щотижня Міністерство внутрішніх справ документує 150 фактів отримання хабарів.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов у суботу у Львові під час розширеного засідання колегії МВС України.

"Ми за перший квартал по лінії економіки порушили на 37% кримінальних справ більше, аніж минулого року, і практично щотижня документуємо 150 фактів отримання хабарів", - зазначив він.

"Боротьба з корупцією – це пріоритет у діяльності міліції... Рівень корумпованості чиновницького апарату дуже великий, тому пріоритети боротьби у цьому напрямку повинні розуміти усі начальники і обласних управлінь міліції, й інших структурних підрозділів", - цитує Могильова прес-служба відомства.

Не оминули увагою міністр і боротьбу міліції з незаконним завищенням цін на різноманітні товари, продукти та комунальні послуги. За словами Анатолія Могильова, інформація яка була зібрана по всій країні, показала, що ціна на деякі комунальні послуги дещо завищена.

Нагадаємо, 9 квітня у Львові відбулося засідання Колегії МВС за участі керівника відомства Анатолія Могильова. Міністр під час візиту до Львова відвідав навчання на стадіоні "Україна", в ході якого моделювалися ситуації сутичок між футбольними фанатами і виявлення та знешкодження вибухівки в одному із секторів стадіону.

Як повідомлялося, в оприлюдненому щорічному звіті Державного департаменту США про стан прав людини в Україні оцінюється як вкрай критичний.  Так Держдепартамент повідомляє, що надходить багато повідомлень про переслідування, залякування службами безпеки уряду організацій громадянського суспільства.

Йдеться також про проблему довгих термінів затримання осіб на період слідства, важких умов, в яких перебувають підслідні та вибиття з них зізнань силою. Зокрема, згадуються трагічні випадки студента Ігоря Індило, який помер у районному відділку міліції Шевченківського району у Києві, та Михайла Стадника, який помер у відділку міліції у Львові. В обох випадках ведеться слідство. Наводяться випадки жорстокого поводження представників правоохоронних органів у відношенні до біженців, шукачів притулку та осіб із неслов'янською зовнішністю.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Щотижня Могильов ловить 150 хабарників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути