понеділок, 05 вересня 2011 10:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Соратники Тимошенко закликають громадськість та світ звернути увагу на "політичне судилище"

Соратники Тимошенко закликають громадськість та світ звернути увагу  на "політичне судилище"

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в черговий раз привертає увагу громадськості до судового процесу над нею.

Як повідомив адвокат екс-прем'єра Микола Сірий журналістам, у понеділок буде оприлюднено заяву до всіх дипломатичних місій, до міжнародних правових організацій із фактами порушення принципу верховенства права в суді над Тимошенко.

"Цей розгляд справи дійшов до такої точки, коли можна сказати, що правосуддя немає, коли можна абсолютно чітко категоричним способом сказати, що це політична розправа, що це політичне судилище", - сказав адвокат.

За словами Сірого, цю заяву підписано як діючими адвокатами Тимошенко, так і тими адвокатами, яких було усунуто від процесу рішенням суду.

Адвокат зазначив, що цю заяву також буде направлено на адресу всіх політичних партій в Україні, юридичних організацій, "всім, хто небайдужий до сьогоднішнього і завтрашнього дня країни".

Нагадаємо, що раніше на сайті партії "Батьківщина" було розмішено повідомлення під назвою "Рівно місяць Юлія Тимошенко незаконно перебуває в СІЗО".

У ньому партія звернулася до країн світу з проханням "не позбавляти України демократичного європейського майбутнього через дії Януковича і його команди, але дати йому відповідь, адекватну дикунській, несумісномій з демократичними стандартами поведінці диктатора".

Президія політради партії "Батьківщина" також зажадала від Януковича негайного звільнення Тимошенко і закриття кримінальної справи проти неї через відсутність складу злочину.

Зараз ви читаєте новину «Соратники Тимошенко закликають громадськість та світ звернути увагу на "політичне судилище"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути