понеділок, 05 вересня 2011 10:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Батьківщина" закликала країни світу відповісти на "дикунську" поведінку Януковича

"Батьківщина" закликала країни світу відповісти на "дикунську" поведінку Януковича

Президент України Віктор Янукович має негайно звільнити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко з-під варти та закрити кримінальну справу, яку було порушено з політичних мотивів.

Про це Януковича, як "реального замовника справи проти Тимошенко", закликають у ВО "Батьківщина", нагадуючи, що екс-прем'єр вже рівно як місяць перебуває у СІЗО.

"Останнім часом суд, керований адміністрацією президента, форсував темпи розгляду справи проти Юлії Тимошенко, - наголосили у політсилі. - Лідер нашої партії щодня проводить у суді по 10-12 годин, не маючи можливості ані детально підготуватися до процесу зі своїми адвокатами, ані нормально харчуватися та відпочивати. При цьому суд не звертає уваги на критичний стан її здоров'я і вже три тижні не дозволяє її лікарю провести медичне обстеження".

У "Батьківщині" висловлюють своє обурення з приводу порушень суддею та судом щодо справи Тимошенко.

"І на тлі цих очевидних правопорушень з боку суду, на тлі заборони на належний захист Юлії Тимошенко влада вдається до відверто антиконституційного публічного тиску на суд, вже не приховуючи його залежність від команд вищих керівників держави", - переконані у партії.

Там також наголосили, що упродовж кількох днів про нібито доведену винуватість Тимошенко двічі заявив прем'єр-міністр Микола Азаров та Генеральний прокурор Віктор Пшонка. "Апофеозом маніпулювання громадською думкою стала заява президента України Віктора Януковича на саміті країн СНД, який назвав підписані Юлією Тимошенко угоди протизаконними та запевнив, що цю думку скоро доведе і суд", - обурилися у "Батьківщині".

"Усі вищенаведені факти дозволяють зробити однозначний висновок про те, що справа проти Юлії Тимошенко не має нічого спільного з кримінальним правом, а лежить винятково у політичній площині. Янукович знищує головного політичного опонента, незважаючи на Конституцію, закон, громадську думку і реакцію світу", - заявили соратники Тимошенко.

Крім того, президія політради партії "Батьківщина" вимагає від "президента Януковича як реального замовника справи негайного звільнення Юлії Тимошенко з-під варти та закриття кримінальної справи проти неї через відсутність складу злочину".

Партія також звернулася до країн світу з "проханням не позбавляти Україну демократичного європейського майбутнього через дії Януковича і його команди, але дати йому відповідь, адекватну дикунській, несумісній з демократичними стандартами поведінці диктатора".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" закликала країни світу відповісти на "дикунську" поведінку Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути