пʼятниця, 02 вересня 2011 20:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко "Я не розумію, яке право має суд утримувати мене"

Тимошенко "Я не розумію, яке право має суд утримувати мене"

Захист Юлії Тимошенко звернувся до суду зі зверненням про скасування запобіжного заходу підзахисної.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Ми вимагаємо саме скасування запобіжного заходу, а не його заміни. Адже покази свідків показують, що складу злочину в діях Тимошенко немає. Підстав для її утримання за ґратами не було і немає. Адже вона не ухилялася і не збирається ухилятися від слідства", - йдеться у зверненні.

Тимошенко, звернувшись до судді, зазначила:

"Ні у судді, ні у прокурорів, ні у спостерігачів вже немає ніяких сумнівів щодо моєї невиновності. Але щоб у вас не залишилось ніяких сумнівів, ми додаємо документи, які беззапаречно свідчать про відсутність складу злочину, і які ви свідомо відмовляєтеся долучити до матеріалів справи, тому що після їх долучення цю справу доведеться закривати. Це, зокрема, копія договору про передачу природного газу для технічних цілей компанії НАК "Нафтогаз-Україна" Укртрансгазу. Цей договір чітко передбачає ціни, по яким передавався технічний газ. Ціни у 232,98 долари, які зазначені у звинуваченні у 2009 році не було" - говорить Тимошенко.

Також вона підкреслила, що ця угода була підписана ще до газової кризи, що виключає збитки у транспортації газу, в чому її звинувачують. "Також ми додаємо лист Продана, міністра палива і енергетики мого уряду за часів розв'язання газової кризи. Він письмово підтверджує, що я маю право надавати документи органіційно-розпорядчого характеру мінстрам. Це виключає підозри, що я видала свої дерективи за дерективи Кабміну", - каже екс-прем'єрка.

Слово взяв прокурор Микитенко, який зазначив, що необхідність утримання під вартою Тимошенко не відпала, бо підсудна неодноразово зчинювала дії, направленні на перешкоджання встановлення істини. Також він зазначив, що ці матеріали не можна додати до справи, бо це є копії, не завірені належним чином.

Тимошенко на це зазначила:

"Жодна людина, потрапивши в таку систему, яка відбувається в цьому суді, не має можливості боротися з таким безпрідєлом. Я зроблю все, щоб ви не могли чинити таке беззаконня. Відтепер, це завдання мого життя. Також я не розумію, які підстави має обвинувачення, щоб стверджувати, що я ухиляюсь від суду. Ви не дочекаєтесь, щоб я ухилялась. Я буду ходити на ці засідання, щоб показати, що вас можна не боятися, і говорити з вами так, як ви того заслуговуєте".

Суддя Кірєєв оголосив перерву до 19:40 і видалився до нарадчої кімнати. Раніше він відмовив у допиті свідків захисту і допитів експертів Київського науково-дослідного інституту судебних експертиз, на чому наполягала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко "Я не розумію, яке право має суд утримувати мене"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути