Ексклюзиви
четвер, 25 липня 2024 19:16

Шольц може повторити долю Байдена, який нещодавно зняв свою кандидатуру з прийдешніх перегонів - Bild

Шольц може повторити долю Байдена, який нещодавно зняв свою кандидатуру з прийдешніх перегонів - Bild
66-річний канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче переобратися канцлером Німеччини після федеральних виборів восени 2025 року. Фото: Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц може повторити долю президента США Джо Байдена, який нещодавно зняв свою кандидатуру з прийдешніх перегонів.

У нинішнього канцлера Німеччини катастрофічно низький рейтинг. Про це пише журналіст Bild Флоріан Кайн.

Він нагадує, що 66-річний Шольц хоче переобратися канцлером Німеччини після федеральних виборів восени 2025 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц заявив, що німецькі ракети не падатимуть на Росію

"Але, як і Джо Байден, у нього катастрофічно низький рейтинг навіть серед однопартійців. Лише третина виборців СДПН хотіли б знову бачити його головою уряду. А саму партію канцлера підтримують лише 15% німців. Соціал-демократи можуть змусити Шольца піти і замінити його популярнішою фігурою - наприклад, міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом", - вважає оглядач.

Водночас професор політології Міхаель Косс з Університету Лейфана в Люнебурзі не виключає, що впливові сили в СДПН чинять тиск на Шольца, щоб той більше не балотувався.

"Але навіть якби в нас сталося те саме, що у США, все одно це була б зовсім інша політична ситуація. Ми говоримо про зовсім іншу посаду: канцлер не має влади президента, і в нас у Німеччині немає двопартійної системи. Більше того, рівень економічної, політичної та культурної поляризації в США є набагато серйознішим", - сказав експерт.

Німеччина не буде розміщувати на своїй території американські далекобійні ракети Tomahawk, якщо Росія виведе війська з України.

Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає DW.

Він наголосив, що розміщення американських ракет буде слугувати фактором стримування. Воно буде гарантувати, що РФ не нападе на Німеччину.

Зараз ви читаєте новину «Шольц може повторити долю Байдена, який нещодавно зняв свою кандидатуру з прийдешніх перегонів - Bild». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути