четвер, 03 жовтня 2019 09:35

Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена

Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена
"Розслідування припинилося через страх перед США". ФОТО: Liga.net

Генпрокурор 2015-2016 років Віктор Шокін зупинив розслідування щодо газовидобувної компанії "Бурісма", членом ради директорів якої був син Джо БайденаХантер, через тиск з боку Штатів.

Про це він сказав особистому адвокату Трампа Руді Джуліані. Американський телеканал Fox News отримав копії нотаток Джуліані, які він робив на зустрічі.

Дослівно Шокін, згідно із записами, сказав: "Розслідування припинилося через страх перед США".

А саме, він нібито намагався продовжити розслідування, але посол США в Україні 2013-2016 років Джеффрі Паєтт (який працював під час президентства Барака Обами та віце-президентства Джо Байдена) сказав, що розслідування треба провести в "білих рукавичках". Що, за словами Шокіна, означало "нічого не треба робити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помпео розповів, як скандальна розмова вплине на відносини США і України

26 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови від 25 липня між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

Після цієї розмови американський розвідник поскаржився, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента — колишнього віце-президента Джо Байдена. Оприлюднення стенограми призвело до того, що Палата представників США розпочала розслідування. Тим самим запустила формальну процедуру імпічменту Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути