середа, 02 жовтня 2019 18:47

Помпео розповів, як скандальна розмова вплине на відносини США і України

Помпео розповів, як скандальна розмова вплине на відносини США і України
Держсекретар Майк Помпео зробив заяву щодо скандалу навколо розмови Трампа і Зеленського. Фото: Prm

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну незважаючи на скандал навколо телефонної розмови між президентом Дональдом Трампом та президентом Володимиром Зеленським.

Помпео наголосив, що телефонна розмова відбулась "у загальному контексті" стратегічних пріоритетів протистояння російській агресії та допомоги Україні у викоріненні корупції. Держсекретар також додав, що он був присутнім під час зазначених переговорів президентів. Про це Помпео сказав на прес-конференції в Римі.

"Я був держсекретарем вже півтора року. Я знаю чітко, якою є політика Америки стосовно України. Вона відзначається постійністю і ми продовжимо просувати ці результати", - підкреслив Помпео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стенограма Трампа і Зеленського: заслухають викривача розмови

"Саме на цьому зосереджувалась наша команда, включаючи посла Волкера - усунення загрози від Росії для України, допомога українцям у викоріненні корупції в уряді і допомога новому урядові в Україні у розбудові нової потужної економіки. Цим займались посадовці Державного департаменту, який мені випала честь очолювати, і ми продовжимо це робити навіть попри цей шум", - наголосив державний секретар.

26 вересня Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив розсекречену скаргу неназваного співробітника американських спецслужб щодо порушень під час телефонного дзвінка президента США Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. З тексту розмови випливає, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена. Зеленський публічно заперечує, що президент США чинив на нього тиск.

Зараз ви читаєте новину «Помпео розповів, як скандальна розмова вплине на відносини США і України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути