субота, 28 квітня 2012 07:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Сьогодні у Харкові відбудеться чергове засідання по справі Тимошенко

Сьогодні у Харкові відбудеться чергове засідання по справі Тимошенко
Юлія Тимошенко попросила не доставляти її на засідання. Фото: job-sbu.org

У суботу, 28 квітня, о 10.00 Київський районний суд Харкова почне слухання по суті кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єра Юлії Тимошенко в злочинах у зв'язку з діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

20 квітня на попередньому засіданні суд відхилив усі клопотання по справі як сторони держобвинувачення, так і захисту обвинуваченої, крім клопотання захисника екс-прем'єра, народного депутата Сергія Власенка про те, щоб винести окрему ухвалу щодо глави Державної пенітенціарної служби (ГПтС) Україна і керівника прес-служби ГПтС, які без згоди Тимошенко оприлюднили на офіційному сайті ГПтС її заяву про те, що вона не може бути присутнім на попередньому засіданні суду за станом здоров'я.

Суд призначив перевірку за фактом, вказаним у клопотанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя не захотів пускати на засідання по ЄЕСУ журналістів

Суд, зокрема, відхилив клопотання захисту про те, щоб відкласти проведення попереднього слухання за відсутності Тимошенко. Він також відхилив клопотання захисту про необхідність зупинення провадження у справі, і про закриття кримінальної справи у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Суд відмовив також у клопотанні Власенка про притягнення до кримінальної відповідальності слідчого СБУ Миколи Грабіка, оскільки це питання не відноситься до компетенції суду. Крім того, суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про витребування відомостей про стан здоров'я Тимошенко, оскільки і прокурор, і захист можуть надавати суду будь-які документи, що мають відношення до справи, в тому числі і про стан здоров'я обвинуваченої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "гріхи" в ЄЕСУ Тимошенко світить від 7 до 12 років

Суд також заборонив проведення фото-та відеозйомки на всьому протязі розгляду справи.

Тимошенко відмовилася брати участь в попередньому засіданні суду у справі ЄЕСУ через стан здоров'я. Поки не ясно, чи будуть примусово доставляти Тимошенко на засідання суду в суботу.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні у Харкові відбудеться чергове засідання по справі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути