Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2008 09:20

Сьогодні "Нафтогаз" підпише угоду з "Газпромом"

Сьогодні "Нафтогаз" підпише угоду з "Газпромом"
НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" сьогодні підпишуть документи про створення СП, яке транспортуватиме газ до України. Окрім цього, сьогодні буде визначений графік, згідно з яким "Нафтогаз" виплачуватиме борг за спожитий газ.

У свою чергу перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, який очолював урядову частину офіційної делегації під час останнього візиту до Москви, вчора відзначив, що нове СП не "матиме фізичних осіб - не буде акціонерів, а буде, з одного боку - "Нафтогаз", а з іншої - "Газпром", дві прозорі державні структури".

За його словами першим етапом має бути усунення з внутрішнього ринку України "УкрГазЕнерго", другим - укладення прямих угод з НАК "Нафтогаз України". "Про це фактично досягнута домовленість", - сказав він.

Учора Кабінет міністрів України опублікував розпорядження від 6 лютого 2008 р. про скасування розпорядження уряду від 24 січня 2006 р. Е27 "Питання забезпечення вітчизняних споживачів природним газом". Своїм розпорядженням Кабмін доручив НАК "Нафтогаз України" спільно з Мін"юстом вжити заходів для припинення в установленому порядку діяльності ЗАТ "УкрГазЕнерго".

Напередодні голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що про зміну схеми постачань, сторони домовилися в рамках переговорів у "Газпромі" та Кремлі. За словами Міллера, буде створена нова збутова компанія для торгівлі газом на внутрішньому ринку України, долі в ній також розподілятися в пропорції 50% на 50% між "Газпромом" і "Нафтогазом України", повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні "Нафтогаз" підпише угоду з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути