четвер, 10 січня 2013 15:57

"Сьогодні не має жодних передумов до того, щоби влада змінила економічну політику" - нардеп

"Сьогодні не має жодних передумов до того, щоби влада  змінила економічну політику" - нардеп
Павло Розенко. Фото: gazetavv.com

Влада поки не демонструє бажання змінювати свою економічну політику.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від партії УДАР Павло Розенко.

Як повідомлялося раніше, Україна зайняла 161-е місце в рейтингу економічної свободи, що вираховується фондом Heritage Foundation і експертами Wall Street Journal. Таким чином, Україна опинилася в групі країн з найменшою мірою економічної свободи.

Розенко переконаний, що такий стан економічних свобод пов'язаний із динамікою сприйняття економічних і політичних процесів в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали основні ризики для глобальної економіки

"Динаміка сприйняття суспільством тих економічних та політичних процесів, які відбуваються в Україні засвідчує, що суспільство в цілому не відчуває на собі покращення як політичних, так і економічних свобод. Навіть сам уряд сьогодні визнає те, що за останні 2,5-3 роки його діяльності економіка знаходиться не в найкращому стані. І перші звіти за виконання бюджету 2012 року однозначно підтверджують, що у нас, фактично, щодо доходів державний бюджет не виконуються", - підкреслив він.

Одна з головних причин такого стану, на переконання парламентаря, — це велика тінізація економіки.

"Уряд сам сьогодні визнає, що близько 40% української економіки знаходиться у тіні. Якщо брати сегмент малого і середнього бізнесу, то вже 70-80% цього бізнесу тінізовані. А це найбільш яскравий показник того, що свободи ведення економічного діяльності, бізнесу, у нас фактично немає", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основні ризики світової кризи вже минули - експерт

Розенко додав: "Бізнес робить все для того, щоби не працювати з державою, не мати відкритих стосунків. І очевидно, що в першу чергу, хто в цьому винен — це держава, яка не може створити нормальних умов для ведення бізнесу і підприємницької діяльності".

Водночас, парламентар зауважив, що не зважаючи на те обіцяє влада, тенденцій до позитивних зрушень у цій сфері поки не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив план "задобрення" іноземних інвесторів

"Влада дуже багато декларує різних ідей. Та коли доходить до їхньої реалізації — то все відбувається з точністю до навпаки. Згадаємо приклад Податкового кодексу чи приклад Єдиного соціального внеску, коли начебто позитивні ідеї, які б мали виводити бізнес з тіні, призвели до ще більшої його тінізації, і в першу чергу, це стосується саме малого і середнього бізнесу, - зауважив він. - Тому, на жаль, у нас декларації розходяться з реальними справами. Я, наприклад, сьогодні не бачу жодних передумов до того, щоби влада якимось чином змінила б своє ставлення до ведення економічної політики, бо, за великим рахунком, уряд у нас майже не змінився. Змінилися певні персоналії, але я не думаю, що принципово зміняться методи діяльності нинішньої влади".

Зараз ви читаєте новину «"Сьогодні не має жодних передумов до того, щоби влада змінила економічну політику" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути