вівторок, 30 квітня 2013 06:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Сьогодні Євросуд оголосить рішення за скаргою Тимошенко

Сьогодні Євросуд оголосить рішення за скаргою Тимошенко
Юлія Тимошенко. Фото: provse.te.ua

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) має оголосити сьогодні рішення за скаргою колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як відомо, опозиційний політик звинувачує українські правоохоронні органи в незаконному арешті і порушенні її прав під час утримання під вартою в рамках розслідування кримінальної справи про перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затягуванням виконання рішення ЄСПЛ влада показуватиме, що не хоче Угоди з ЄС - Власенко

Зі скаргою до Страсбурзького суду захист Тимошенко звернувся у 2011 році. Адвокати наполягали на тому, що затримання екс-прем'єра в серпні 2011 року, через п'ять днів після взяття її під варту в залі Печерського районного суду Києва, було незаконним. Зокрема, вони оскаржують обрання запобіжного заходу у вигляді арешту і звинувачують владу у несвоєчасному наданні їхній підзахисній медичної допомоги.

Сама Тимошенко називає свій арешт "політично мотивованим" і вбачає в діях української юстиції порушення відразу чотирьох пунктів Європейської конвенції з прав людини. Йдеться "про приниження людської гідності", "незаконний арешт", "неадекватні умови утримання" і "порушення прав людини".

 

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Євросуд оголосить рішення за скаргою Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути