четвер, 25 квітня 2013 14:10

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Затягуванням виконання рішення ЄСПЛ влада показуватиме, що не хоче Угоди з ЄС - Власенко

Затягуванням виконання рішення ЄСПЛ влада показуватиме, що не хоче Угоди з ЄС - Власенко
За словами захисника, Тимошенко не важливий розмір компенсації від держави за порушення її прав. Фото: glavcom.ua

Якщо українська влада затягуватиме виконання рішення Європейського суду з прав людини щодо скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко, то цим засвідчить небажання підписувати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це на прес-конференції у Києві сказав захисник Сергій Власенко.

Він зауважив, що між рішенням ЄСПЛ щодо незаконного арешту екс-міністра Юрія Луценка та майбутнім рішенням за аналогічною скаргою Тимошенко є велика різниця.

"Рішення про арешт Луценка було прийнято на стадії посадового розслідування. А рішення про арешт Тимошенко ухвалювалося під час судового розгляду цієї справи. І це принципово різні речі", - наголосив Власенко.

Він додав: "За нашою логікою, якщо є політично вмотивоване рішення судді Кірєєва про арешт Тимошенко у рамках загального розгляду "газової справи", то це означає, що вся "газова справа" політично вмотивована. Бо виходить, що той же Кірєєв у рамках тієї ж справи ухвалював щонайменше одне рішення за політичними мотивами. Якщо ЄСПЛ встановить, що під час прийняття цього рішення було порушене законодавство з застосуванням політичних мотивів, то це говорить, що вся справа політично вмотивована. І ця логіка буде застосовуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: За позитивного рішення Євросуду влада має звільнити Тимошенко

Захисник також наголосив, що після того, як буде офіційно оголошено рішення Євросуду, захист вирішуватиме, як діяти далі.

Він також зауважив, що ані Тимошенко, ані захисники не ставлять за мету визначення компенсації, яку має сплатити Україна внаслідок позитивного рішення ЄСПЛ.

"Нам це нецікаво. Для захисту Тимошенко важливо встановити, що її арешт та утримання під вартою були незаконними, і що це рішення приймалося за політичними мотивами. Нам також важливо визначити, що так, як себе поводив режим щодо Тимошенко, в усій цивілізованій Європі визначається як знущання", - підкреслив він.

Власенко додав: "Якщо українська влада продовжить фарс і діятиме, як діяла по відношенню до Луценка (щодо виконання рішення ЄСПЛ - Gazeta.ua), то це означатиме, що українська влада робить усе, щоби не підписувати Угоду про асоціацію. Мені здається, що у влади на сьогодні є всі можливості у належний і законний спосіб швидко виконати рішення Євросуду".

Зараз ви читаєте новину «Затягуванням виконання рішення ЄСПЛ влада показуватиме, що не хоче Угоди з ЄС - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути