четвер, 25 квітня 2013 13:00

Євросуд визнає переслідування Тимошенко за політичними мотивами?

Євросуд визнає переслідування Тимошенко за політичними мотивами?
Юлія Тимошенко. Фото: fakty.ictv.ua

Рішення ЄСПЛ щодо скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко та її захисту може передбачати визнання переслідування її за політичними мотивами.

Про це на прес-конференції сказав її захисник Сергій Власенко.

Він сказав, що у вівторок захисту прийшло офіційне повідомлення суду щодо того, що рішення по цій скарзі буде оголошено у Страсбурзі 30 квітня о 10:30.

"Мова йде лише про рішення, по так званій, першій скарзі Тимошенко. Згідно з нею, Тимошенко та її захисники зверталися до ЄСПЛ з вимогою визнати порушення державою Україна низки норм Європейських конвенцій", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція оскаржила у ВАСУ закон про референдум

Перш за все, за його словами, мова йде про визнання арешту та утримання під вартою Тимошенко — незаконним. Це порушує 5 статтю Європейської конвенції з прав людини: "По друге, ми вимагали визнати, що єдиним мотивом її утримання під вартою був політичний мотив її переслідування. Це порушення 18 статті Європейської конвенції".

Також, у скарзі йдеться про порушення базових принципів поводження із людиною: "Те, як себе поводив чинний в Україні режим із Тимошенко — є, по-суті, тортурами. Це, так зване, не людське поводження передбачено Європейською конвенцією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді зареєстровано проект Трудового кодексу України

Четвертим пунктом є визнання незаконним проведення цілодобового відеоспостереження за Тимошенко, і публікації в Інтернеті "ганебних відео з нею".

Зараз ви читаєте новину «Євросуд визнає переслідування Тимошенко за політичними мотивами?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути