понеділок, 17 травня 2010 16:34

Соболєв: Справа проти Тимошенко - пряма вказівка Януковича

Соболєв: Справа проти Тимошенко - пряма вказівка Януковича

Глава опозиційного уряду, народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв переконаний, що кримінальну справу проти лідера БЮТ Юлії Тимошенко поновлено за вказівкою Президента України Віктора Януковича.

Про це Соболєв заявив сьогодні під час інтернет-конференції.

"Я переконаний, що ця справа реанімована за прямою вказівкою Януковича тими служаками з Генеральної прокуратури, які почали брати участь в кастингу, або відборі претендентів на посаду генерального прокурора.

Повноваження Медведька закінчуються за декілька місяців. Тому, без сумніву, замовність цієї справи очевидна, але очевидний і рівень як непорядних працівників прокуратури, так і самого Януковича і його оточення, й ті методи, якими вони розправляються з опозицією", - сказав Соболєв.

12 травня Тимошенко вручили копії постанов про порушення стосовно неї кримінальної справи про організацію замаху на давання хабарів суддям Верховного Суду України. Кримінальна справа була порушена у травні 2004 року і закрита в січні 2005 року.

14 травня лідер БЮТ заявила, що поновлена проти неї кримінальна справа за заявою її помічника Володимира Боровка за фактом організації замаху на давання хабарів суддям Верховного Суду України в 2004 році була сфабрикована Службою безпеки України.

За її словами, Генеральна прокуратура "сама з соромом закрила цю справу", а в постанові про закриття було чітко написано про відсутність жодного складу злочину. При цьому Тимошенко наголосила, що справу було закрито до того, як вона очолила уряд, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв: Справа проти Тимошенко - пряма вказівка Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути