четвер, 13 травня 2010 09:18

Литвин хоче розібратися, навіщо поновили справу проти Тимошенко

Литвин хоче розібратися, навіщо поновили справу проти Тимошенко

Голова Верховної Ради Володимир Литвин має намір направити запит до Генеральної прокуратури щодо причин поновлення кримінальної справи проти лідера блоку її імені Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ера-fm".

Спікер відзначив, що у нього немає офіційної інформації щодо цієї справи.

"Я з цього приводу спробую зробити офіційний запит. Я тут переслідую насамперед інтерес, щоб у нас не було в сесійній залі приводів для чергового протистояння і для блокування Верховної Ради", - сказав він.

В той же час Литвин підкреслив, що всі громадяни повинні однаково відповідати перед законом.

"Мені здається, нам потрібно затвердити один принцип: закон один для всіх, незалежно від того, при владі чи не при владі. Тому що у нас діє інший відомий принцип: друзям все, ворогам - закон, тому що переможці здійснюють помсту по відношенню до переможених, потім все змінюється навпаки. І маємо реалію, що життя нічому не вчить", - додав він.

Спікер підкреслив, що правоохоронні органи мають бути деполітизовані, а на роботу у відповідні структури, на його думку, потрібно проводити жорсткий конкурс.

Нагадаємо, адвокати Тимошенко мають намір просити суд визнати незаконним поновлення Генпрокуратурою проти своєї підзахисної кримінальної справи за підозрою в спробі організації дачі хабара.

12 травня на веб-сайті Генпрокуратури з"явилося повідомлення про поновлення кримінального справа проти Тимошенко за підозрою в спробі організації дачі хабара.

Необхідність поновлення цієї справи мотивується тим, що справу було закрито без проведення в повному обсязі всіх необхідних слідчих дій.

proUa
Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче розібратися, навіщо поновили справу проти Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути