Ексклюзиви
понеділок, 05 лютого 2018 13:02

Щоб зупинити відтік людей з країни, треба створити нормальні умови життя в Україні - Рабінович

Щоб зупинити відтік людей з країни, треба створити нормальні умови життя в Україні - Рабінович
Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович вважає, що представники влади навмисно проводять антисоціальну політику

В Україні необхідно створити нормальні умови життя, щоб зупинити масову еміграцію громадян. Таку думку висловив народний депутат України та лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в ефірі авторської програми "Хто кому Рабінович" на телеканалі "112 Україна".

"Люди не витримують тиску держави і вмирають у злиднях, або ж їдуть за кордон. Щоб зупинити відтік людей з країни, потрібно створити нормальні умови на батьківщині. Всі хочуть жити у себе вдома, але відсутність можливості прогодувати себе і сім'ї, а також жебрацькі пенсії, змушують людей залишати межі України", - упевнений політик.

За словами народного депутата, заяви нинішньої влади про покращення життя громадян йдуть врозріз з реальною економічною ситуацією в країні.

"Український уряд не бачить реальної економічної ситуації в країні, а всі їхні розповіді про реформи, покращення життя громадян та інші "успіхи" дисонують із заявами простих українців. Економічні показники тільки підтверджують цей факт", - констатував парламентарій.

Крім того, Вадим Рабінович зазначив, що сьогодні достеменно невідомо, скільки людей проживає в Україні. При цьому за даними ООН, заявив він, в країні залишилося всього близько 24 млн українців.

"Сьогодні вже офіційно ніхто не знає, скільки людей проживає на території України, тому що останній перепис проводився у 2001 році. За даними ООН, яка розраховує населення країн, виходячи з рівня виробництва хліба, в Україні живе 24 млн чоловік, а решта - померли або виїхали", - підкреслив лідер партії "За життя".

На його думку, уряд повинен приймати економічні рішення, враховуючи інтереси населення і поліпшення життя всіх громадян. Зараз же, стверджує політик, представники влади навмисно проводять антисоціальну політику.

"Глава Мінсоцполітики Андрій Рева недавно заявив німецьким медіа, що у нас, мовляв, цитую, "багато людей старого гарту, вони довго живуть і держава змушена утримувати (!) їх до 80-85 років". Мабуть тому Кабмін прийняв нововведення, згідно з яким з 2019 року при розрахунку пенсії враховуватимуть середню зарплату за три роки, замість двох, що скоротить обсяг коштів для виплат на 25%. Це просто нестерпно - не може існувати держава, в якій літній людині неможливо прожити на пенсію!" - обурився народний депутат.

Прокоментував політик і ситуацію зі збільшенням боргів громадян з комунальних платежів і можливим подорожчанням газу для населення. За його словами, уряд знову підніме ціни на газ для населення, змусивши людей платити в рази більше за свій же український газ.

"По-перше, прем'єр-міністр не стримає слова - і ціни на газ знову піднімуть під тиском Заходу. По-друге, питання щодо газу взагалі стояти не повинно, тому що Україна видобуває свій газ - і його цілком вистачить на те, щоб покрити потреби населення. Вони ж український дешевий газ змішують з імпортним - і змушують людей платити в рази більше, а це грабіж! Зупинка зростання тарифів, їх перегляд, забезпечення гідного життя громадян, - це, поряд зі встановленням миру в Україні, два головних наших питання", - уклав Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Щоб зупинити відтік людей з країни, треба створити нормальні умови життя в Україні - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути