середа, 22 травня 2013 12:16

"Щоб люди вийшли на вулиці, повинна статися глибока економічна криза" - Корнацький

"Щоб люди вийшли на вулиці, повинна статися глибока економічна криза" - Корнацький
Аркадій Корнацький. Фото: 24tv.ua

В Україні відбувається погіршення в усіх сферах — політиці, економіці, соціальній сфері. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав Аркадій Корнацький.

Він переміг на останніх парламентських виборах в окрузі №132 у Первомайську Миколаївській області. Балотувався від Об'єднаної опозиції. Центрвиборчком назвав результати виборів "невстановленими". Зараз він узгоджений кандидат на цей округ від трьох опозиційних сил.

"Єдине, що поки радує — єдність опозиції. Це і дає сили боротися разом. Та й суспільство стає освіченіше, компетентніше. Життя вчить. Влада ж вибудувала вертикаль, що є основою всього зла в Україні. Її всі сприймають як організоване злочинне угруповання. Вона повністю знищила правосуддя. Її законотворчість є протилежною інтересам бізнесу, інвесторів, народу та самої держави. Бачимо масові грубі порушення прав людей. У сукупності це може призвести до того, що називається геноцидом. Соціологи й демографи прогнозують, що у найближчі 20-30 років кількість населення України може зменшитися до 20 мільйонів. Люди менше народжуватимуть, шукатимуть місце проживання за кордоном. Цю землю займатимуть трудові мігранти з Китаю, Середньої Азії. Це — дешева невибаглива робоча сила, якій не треба нічого, тільки їсти", - наголосив він.
За його словами,  щоб Україна почала відроджуватися, треба розробити нове законодавство.

"Також потрібно повернути незаконно приватизовані підприємства. Для цього є цивілізовані механізми. Один із них було застосовано до "Криворіжсталі", - зазначив Корнацький.

На думку політика, зараз — передкризова ситуація.

"Для того, щоб люди вийшли на вулиці, повинна статися досить глибока економічна криза. Від чого ми не застраховані. Економіка України значною мірою тримається на експортних статтях — хімії, металургії, зерні. Якщо через погоду, жахливу економічну політику буде неврожай чи його великі втрати, кризові явища прискоряться. Це може бути під кінець літа, восени. Криза може початися в будь-якому секторі економіки. Піде ланцюгова реакція. Не буде доходів, не буде чим платити бюджетникам, пенсіонерам. Вибухне інфляція", - зазначив Корнацький.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб люди вийшли на вулиці, повинна статися глибока економічна криза" - Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути