четвер, 20 червня 2013 23:53

"Щоб і сліду не було!" - Янукович наказав "підмести" держдачі і "вичистити" корупціонерів

"Щоб і сліду не було!" - Янукович наказав "підмести" держдачі і "вичистити" корупціонерів
Віктор Янукович. Фото: svit24.net

Президент Віктор Янукович доручив Раді національної безпеки і оборони (РНБО) спільно з правоохоронними структурами створити робочу групу з перевірки цільового використання державних баз відпочинку, санаторіїв, інших об'єктів державної форми власності.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

"Раді національної безпеки і оборони разом з правоохоронними органами створити робочу групу негайно і перевірити, як використовуються ці бази відпочинку, санаторії тощо. Хто там відпочиває, де які дачі хто там створив. У тому числі, подивитися на державні дачі — як вони використовуються. Відомствам — за рахунок чого утримуються ці дачі", - сказав Янукович.

Крім того, президент доручив підготувати засідання РНБО, на якому вимагає розглянути питання боротьби з корупцією.

"Разом з Радою національної безпеки і оборони, з Клюєвим (секретар РНБО — ред.) підготувати засідання РНБО і розглянути стан справ у боротьбі з корупцією. У нас є інформація, що деякі чиновники отримують завдання збирати відповідні кошти в регіонах, стягувати їх з людей, з підприємців за ті послуги, які вони здійснюють", - підкреслив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович звинуватив міністра Прасолова в бездіяльності

Водночас він вважає необхідним створення гарячої телефонної лінії, за допомогою якої громадяни інформуватимуть робочу групу про факти корупційних діянь.

"Ми наведемо порядок обов'язково. Як мінімум - звільнити, вичистити ці кадри. Там, де немає підстав притягнути їх за корупцію, але є інформація, що вони займалися цими питаннями, негайно ці кадри звільнити, щоб і сліду не було в цих установах", - сказав Янукович.

Також президент доручив першому заступнику глави Адміністрації президента Ірині Акімовій перевірити факти створення незаконних державних органів на місцевому рівні.

Глава держави нагадав, що в Україні вже ліквідовано близько 3 тисяч дублюючих державних органів.

"Необхідно довести ситуацію до такого стану, щоб у нас не було зайвих організацій, які створені заради того, щоб деякі чиновники збагачувались", - підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб і сліду не було!" - Янукович наказав "підмести" держдачі і "вичистити" корупціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

363

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути