четвер, 20 червня 2013 13:40

"У Януковичи є фобія перед публічними виступами, але в Раду він може прийти" - експерт

"У Януковичи є фобія перед публічними виступами, але в Раду він може прийти" - експерт
Сергій Таран. Фото: www.newsmarket.com.ua

У президента Віктора Януковича фобія щодо публічних виступів, але шанси на те, що він таки прийде до парламенту — ще є.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, говорячи про підсумки зустрічі президента із лідерами парламентських фракцій.

"Зустрічі президента із опозицією у будь-якому випадку потрібні. І від проведення таких зустрічей виграє Україна. Але інша справа, що вони мають бути публічними, з реальними рішеннями, які потім можна перевірити — чи вдалися вони, чи ні", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не бачить сенсу у зустрічі з Януковичем поза парламентом

Таран додав: "Ця ж зустріч була не публічною. І про що вони говорили, про що домовилися — ми не знаємо. Тому, на превеликий жаль, від факту зустрічі, по ідеї, мала б виграла вся країна, а від того, що ми не знаємо, про що вони говорили і домовилися — не виграє ніхто".

Політолог підкреслив, що Янукович умисно ігнорує відкриті зустрічі не тільки з опозиціонерами, а взагалі -  з громадськістю, бо боїться.

"У Януковичи є фобія перед публічними виступами. Фобія, яка проявляється не лише в тому факті, що він не зустрічається із політиками, а і в тому, що він дуже важко зустрічається із журналістами, в тому, що він дуже важко ставиться до публічних зустрічей із громадянами. Тому це його давня фобія і вона створює дуже нездорову ситуацію там, де її не має бути", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк пішов до Януковича захищати національні інтереси країни - Сенченко

Таран зауважив, що такі зустрічі голови держави із політиками, зокрема опозиціонерами, мають відбуватися публічно і досить часто.

"Але у зв'язку з тим, що у нього є фобія, то ми маємо абсолютний ненормальний процес, коли влада не спілкується із опозицією", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок і Кличко не пішли до Януковича, бо і так мають із ним канали зв'язку - політолог

Водночас, експерт припустив, що у парламент зі своїм щорічним зверненням Янукович таки прийде.

"Зараз на це шанси є. Адже є конституційна норма, і, очевидно, що та сторона, яка не прийде в парламент — порушить її", - пояснив Таран.

Зараз ви читаєте новину «"У Януковичи є фобія перед публічними виступами, але в Раду він може прийти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути