Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2017 23:15

"Зняття арешту з мільйонів сина Януковича – це корупційна послуга"

"Зняття арешту з мільйонів сина Януковича – це корупційна послуга"
Фото: oligarh.org.ua

В Україні працює бізнес-схема, за якою сплативши певний відсоток від суми, з неї можуть зняти арешт. Таким чином розблокували рахунки сина Януковича.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко.

"Це звичайна бізнес-схема. Люди, які втратили владу і чиї гроші застрягли, прекрасно розуміють, що потрібно ділитися з новою владою. Такса – від 30 до 50 відсотків тому, хто може здійснити таку операцію. Відсоток залежить від складнощі справи. Ці гроші ідуть не судам, а тим, хто віддає накази. Хто конкретно – знати не можемо. Найпростіше у всьому винити Порошенка. Але це один із видів корупційних послуг. Був дуже розвинений ще в перші півроку після Майдану. Тоді велика кількість чиновників і багатих людей Януковича тікали. Залишали частину грошей. За це їм допомагали виїхати. Тепер триває наступна хвиля такої "допомоги". За цією ж схемою діє товариш Януковича, Іванющенко. Хто отримував ці гроші, дізнаємося лише після приходу наступної влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог пояснив, чому зняли арешт з 312 млн сина Януковича

Щоб припинити таку практику потрібна політична воля і активна робота антикорупційних структур, вважає експерт:

"Якщо буде працювати НАБУ, антикорупційна прокуратура, то це все легко перевірити. Ось були ці гроші на певному рахунку. Потім перейшли на інший. Все просто. Якщо в цьому буде зацікавлена влада, то можна повернути великі гроші. У нас досі не було відслідковування одного режиму іншим. Поки кожного тижня за кордон ідуть величезні суми".

Печерський районний суд Києва зняв арешт із 312,5 млн грн сина колишнього президента Віктора Януковича Олександра.

За інформацією Державної служби фінансового моніторингу, службові особи Всеукраїнського банку розвитку 10 січня 2017 року перерахували вказану суму коштів у Міжнародний інвестиційний банк.

Також минулого тижня Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі справи проти Юрія Іванющенка закрили без відома прокуратури у Верховному суді.

Після рішення суду можуть зняти санкції з кримінальних активів Іванющенко. За максимальними оцінками, це близько €200 млн, заблокованих по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «"Зняття арешту з мільйонів сина Януковича – це корупційна послуга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути