Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2020 22:51

Шмигаль назвав страшний сценарій для України

Шмигаль назвав страшний сценарій для України
Уряд зробить все, щоб була фінансова стабільність, каже Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Якщо Україне не співпрацюватиме з МВФ, це загрожує "прірвою фінансового дефолту". Але влада не передбачає такого розвитку подій.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV.

На запитання "У випадку якщо не проголосують земельний і банківський закон, чи справді нас без підтримки МВФ чекає дефолт?" голова уряду відповів:

"Враховуючи, що цього року маємо погасити певну кількість зобов'язань, 3,5 мільярда доларів, 5,5 - внутрішніх зобов'язань, і враховуючи виклики, які сьогодні стоять перед нами у зв'язку з панедмією коронавірусу, звичайно у першу чергу маємо спрямовувати кошти на захист життя наших громадян, а не на погашення боргів.

Без підтримки міжнародних фінансових організацій, щоб погасити зовнішні і внутрішні борги, напевно нам доведеться впасти в цю таку, я не знаю, прірву фінансового дефолту. Це надзвичайно страшний сценарій для нашої країни".

"Звичайно, ми його (дефолту. - Gazeta.ua) не хочемо. Не передбачаємо такого розвитку подій і зробимо все можливе, щоб країна залишалася стабільною фінансово. Мала економічну стратегію виходу і подолання наслідків коронавірусної інфекції. Цей сценарій для нас є пріорітетом", - заявив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада в першому читанні підтримала "антиколомойський" закон

Шмигаль прокоментував провал парламентом голосування за запропоновані урядом зміни до державного бюджету.

Він назвав зміни "бюджетом порятунку".

"Сподіваюся буде проголосовано через 7-8 днів. Чому депутати не знайшли підтримки? Не всі встигнули ознайомитися. Певно захотіли внести якісь правки.

За 7 днів закон (зміни до бюджету. - Gazeta.ua) буде ще кращим. Поки що працюємо на тому ресурсі, який є.

Сьогодні-завтра Міністерство соціальної політики проводить перерахунок і шукає можливість проіндексувати пенсії в квітні.

Далі перейдемо, з ухваленням закону, до обіцяної виплати додаткових коштів пенсіонерів та будемо фінансувати підтримку людей, які втратили роботу або вимушені бути вдома і не можуть заробляти гроші", - сказав прем'єр.

Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду проголосувати 2 закони.

"Після чого отримаємо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів щонайменше у 10 мільярдів доларів. Це потрібно для стабілізації економіки та подолання кризи", - казав глава держави.

МВФ пропонує Україні 2 умови для нової програми фінансування - ухвалити законопроєкти про вдосконалення системи регулювання банківської системи та земельну реформу.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль назвав страшний сценарій для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути