четвер, 11 лютого 2021 15:49

"Слуги" хочуть скасувати штрафи за порушення мовного закону

"Слуги" хочуть скасувати штрафи за порушення мовного закону
У проєкті №4638, зареєстрованому 25 січня пропонується вилучити з мовного закону пункти щодо накладання штрафів за його порушення. Фото: "Уніан"

Депутати від "Слуги народу" зареєстрували 2 законопроєкти, у яких пропонують скасувати штрафи за порушення закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" або відтермінувати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ткаченко має виконувати закон, а не ретранслювати московські кліше

У проєкті №4638, зареєстрованому 25 січня пропонується вилучити з мовного закону пункти щодо накладання штрафів за його порушення. Ініціаторами виступили Максим Бужанський, Олександр Дубінський, Євгеній Шевченко, Олександр Качура, Данило Гетманцев та ще 32 автори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримують обслуговування державною мовою

Вони вважають, що запровадження грошових стягнень не лише "не сприятиме консолідації та розвиткові української нації, культурної, мовної самобутності всіх корінних народів і національних меншин", але й "призведе до погіршення стану представників малого та середнього бізнесу в Україні під час поширення коронавірусу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремінь пояснив, що робити з порушенням депутатами мовного закону

Законопроєкт №4638-2 зареєстрований 9 лютого Микитою Потураєвим, Євгенією Кравчук, Олександром Корнієнком, Тетяною Рябухою та Єлізаветою Богуцькою. У цьому документі пропонується відкласти запровадження штрафів на 1,5 року. Своє рішення автори також обґрунтовують, зокрема, прагненням полегшити умови ведення господарської діяльності під час пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли сторічний лист із вимогою прийняти мовний закон

16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Усі працівники сфери обслуговування мають послуговуватися українською мовою. За порушення мовного законодавства у сфері обслуговування передбачено штраф від 5,1 тис. до 6,8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Слуги" хочуть скасувати штрафи за порушення мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути