Ексклюзиви
вівторок, 24 березня 2020 10:55

"Слуга" виправдовує Єрмака за "консультативну раду" у Мінську

"Слуга" виправдовує Єрмака за "консультативну раду" у Мінську
"Слуга" Качура каже про "переговори" з громадянами України у питанні окупованого Росією Донбасу.

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявляє, що в ідеї керівника Офісу президента Андрія Єрмака про "консультативну раду" з представниками окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей "зради немає".

"Злили в інтернет на кілька днів раніше запланованої зустрічі. Це викликало шквал емоцій з боку окремих наших народних депутатів через те, що це стало для них несподіванкою. Тому і склалася ситуація, що звернення опублікували.

Потім, коли ми зустрілися з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, - я був у числі депутатів, які були присутні, десь 15 депутатів було, - він пояснив логіку усього документа. Він розповів свою стратегію: що за чим буде відбуватися, зради там немає, що ніхто за стіл переговорів не буде садити терористичні організації.

Їх взагалі хочуть усунути від цього процесу і замінити нормальними українськими громадянами як на підконтрольній, так і на непідконтрольній території, що користуються повагою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ

І Росія, як раніше, лишається стороною переговорів.

Багато хто з тих депутатів, які критично ставилися до цього, потім сказали, що підтримують. Можливо, ще хтось при своїй думці залишився, але діалог відбувся. І це було не однобічно. Тобто ми маємо лише певні комунікаційні проблеми. А проблеми розколу на групи немає", - сказав "слуга" у коментарі "Радіо Свобода".

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і експрезидент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

60 народних депутатів від "Слуги народу" звернулися до президента Володимира Зеленського і нагадали, що в ОРДЛО діють окупаційні органи Російської Федерації.

"Усі переговори щодо припинення збройної агресії повинні вестись винятково з Російською Федерацією та її представниками.

Реалізація на практиці оприлюдненого українськими ЗМІ положення про згадану консультативну раду закладає основу для того, щоб поставити під сумнів закріплену в законодавстві України позицію нашої держави про те, що на сході країни відбувається збройна агресія з боку Російської Федерації, яка тимчасово окупувала Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та території в Донецькій і Луганській областях.

Такий підхід може поставити під сумнів продовження санкцій наших західних партнерів", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" виправдовує Єрмака за "консультативну раду" у Мінську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути