понеділок, 23 березня 2020 11:16

Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ

Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ
Те, про що домовлявся Єрмак у Мінську, веде Україну до поразки, кажуть у монобільшості. Фото: Reuters

Народний депутат від "Слуги народу", голова української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько називає нові мінські домовленості керівника Офісу президента Андрія Єрмака російською пасткою та закликає не підписувати документ про створення "консультативної ради" з представниками окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей.

Якщо Україна погодиться вести переговори не з учасницею збройного конфлікту Росією, а з громадянами України, які зрадники, це означатиме де-факто нашу відмову від претензій до Росії, йдеться у статті парламентарія на "Європейській правді"

Нардеп застерігає: нові домовленості фактично змінять формат переговорів і виведуть Росію з рівня учасника конфлікту на рівень спостерігача, що неприйнятно для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час карантину влада може капітулювати перед Росією - Євген Дикий

Іншими ризиками створення нового органу з учасниками від ОРДЛО, на думку депутатки, є знищення позиції України у міжнародних судах, скасування санкцій проти Росії і заперечення досягнень України у боротьбі за правду про агресію РФ.

"На щастя, рішення Тристоронньої контактної групи про створення Консультативної ради ще не підписане, а лише "попередньо погоджене" Україною. Це означає, що офіційний Київ має шанс оминути російську пастку, а наші високопосадовці – уникнути величезної помилки", - пише Єлизавета Ясько.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Мінську керівник Офісу президента Андрій Єрмак і другий президент Леонід Кучма погодили створення консультативної ради з російськими колаборантами на Донбасі, а агресор Росія у статусі гаранта-спостерігача опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Російська пастка, щоб із РФ зняли санкції. У "Слузі народу" розкритикували Єрмака за Мінськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути