неділя, 31 січня 2021 13:37

"Слуга" оскандалився: заявив на волонтерку і порадив збути пса за комуналку

Рік тому, 31 січня 2020 року, народний депутат від "Слуга народу" Євгеній Брагар написав заяву до поліції на волонтерку Анастасію Конфедерат, яка разом з доброволицею медичного батальйону "Госпітальєри" Яриною Чорногуз просила водія маршрутки вимкнути російський серіал.

  Євгеній Брагар ішов 76-им у списку партії "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах у липні 2019 року.
Євгеній Брагар ішов 76-им у списку партії "Слуга народу" на позачергових парламентських виборах у липні 2019 року.

27 січня волонтерку і парамедика висадили уночі з автобуса через прохання вимкнути серіал.

Ярина Чорногуз разом із подругою поверталася з Луцька, де була на похороні свого хлопця Миколи Сорочука - військовослужбовця, який загинув на Донбасі. Поверталися до Києва автобусом "Львів-Запоріжжя", щоб у лютому знову вирушити на Донбас.

"Коли я підійшла та ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я недавно повернулася з зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити відмовився", - розповіла дівчина у Facebook.

Через незгоду водія і пасажирів вимкнути серіал дівчата були змушені посеред траси вийти з автобуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" втрачає вплив. Не бійтеся давати йому відсіч" - журналіст вразила зверненням до українців

Згодом компанія-перевізник Winew і Bus Trans вибачилася за інцидент. Заявила про негайне відсторонення водіїв і повернення коштів за невикористану поїздку у повному обсязі.

"Нам дуже прикро, що трапилася така жахлива ситуація, адже наша фірма дотримується винятково проукраїнської позиції, зокрема при виборі аудіо- та відеоматеріалу... Робимо все для того, аби подібна ситуація більше ніколи не повторювалася в нашій компанії", - повідомив перевізник.

  Парамедика і волонтерку висадили з автобусу посеред дороги.
Парамедика і волонтерку висадили з автобусу посеред дороги.

Брагар заявив, що "подав заяву щодо скоєння злочину, передбаченого статтею 161 Кримінального Кодексу ( стаття "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками". - Gazeta.ua)". Заявив, що висловлювання волонтерки про російську мову є "дискримінацією за мовною ознакою".

Перед цим "слуга" отримав жорстку критику користувачів Facebook. Депутату нагадали, що триває військова агресія Росії проти України.

Того ж дня ввечері Брагар з'явився на прокремлівському телеканалі "112 Україна", пов'язаному з кумом президента РФ Путіна Віктором Медведчуком. Там запропонував пенсіонерці "продати собаку елітної породи", аби сплатити борги за комунальні послуги.

"Якщо в неї є якесь майно, якийсь собака елітної породи у дворі - вона може його продати у будь-який момент і спокійно собі сплатити", - сказав він.

У фракції "СН" порекомендували Брагару утриматись від спілкування із ЗМІ.

Комітет з питань європейської інтеграції України до Європейського Союзу опрацьовує законопроєкт про заборону акустичного насильства у громадському транспорті.

Пропонується заборонити трансляцію в салонах рейсових автобусів музики, звуку фільмів чи інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга" оскандалився: заявив на волонтерку і порадив збути пса за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути