Ексклюзиви
понеділок, 22 березня 2021 23:45

"Слуга народу" каже вибачатися тим, хто кликав на протест під Офіс президента

"Слуга народу" каже вибачатися тим, хто кликав на протест під Офіс президента
Також "слуга" каже подискутувати в парламенті, як можуть відбуватися протести. Фото: Сергій Старостенко

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що ті, хто кликав на акцію протесту під Офіс президента 20 березня, мають за це вибачатися. Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV у понеділок.

"Сьогодні я звертався через медіа до партій з проханням, це моя політична позиція. Пропоную їм вибачитися за те, що вони закликали людей до участі в цій акції. Тому що їхні депутати саме цю акцію підтримували. "Не чуєш, побачиш" - а потім ми побачили все.

І тут якби виринає така логіка: що це ось "побачиш" - воно готувалося. Не знаю наскільки. Нам поліція повідомить, наскільки готувалися фаєри, надписи, чому це вночі", - заявив Корнієнко.

Він сказав, що фракція "Слуги народу" "пропонує обговорити в парламенті, почути думки усіх щодо того, що відбулося".

"Не лише конкретно по формі, що обмалювали адміністративну будівлю, а взагалі давайте подискутуємо, що таке мирний протест, як він може, не може відбуватися, які є світові стандарти", - заявив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Температура не виникає сама собою. Це реакція на хворобу" - соцмережі про події під ОП

Корнієнко додав, що позачергове засідання Верховної Ради не буде присвячене одному питанню. "Є чим зайнятися. Від такої насущної теми, як пакунок малюка, закінчуючи приватизацією, яку чекають міжнародні партнери. Воно (засідання. - Gazeta.ua) буде широке", - розповів "слуга".

На це у студії відреагував нардеп від "Європейської солідарності" Ахтем Чийгоз: "Ви серйозно? Про те, щоб вибачатися".

"Це моя політична позиція", - відповів Корнієнко.

На запитання телеведучого, чи будуть на позачерговому засіданні Верховної Ради розглядати вимоги пікетувальників щодо звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, Корнієнко відповів:

"Щодо силовиків, вони на таке позачергове засідання викликаються для доповідей щодо цієї ситуації. І в цілому щодо ситуації, яка є з цієї напругою у суспільстві. Не лише по справі Стерненка. Щодо будь-яких невмотивованих звільнень "ми хочемо, щоб їх всіх звільнили" - так не працює. Для того щоб звільняти таких топ-чиновників, треба певні обставини".

20 березня громадськість прийшла під Офіс президента на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Під час акції розмалювали фасад, запалювали фаєри, вибили скло у дверях Офісу президента, запускали феєрверки.

Після цього фракція "Слуга народу" ініціювала позачергове засідання Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" каже вибачатися тим, хто кликав на протест під Офіс президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути