Ексклюзиви
четвер, 02 грудня 2021 21:10

Зливали токсини у водосховище: розсекретили подробиці аварії на ТЕС Ахметова

Зливали токсини у водосховище: розсекретили подробиці аварії на ТЕС Ахметова
Незалежна хімічна експертиза виявила у рідині з місця затоплення миш'як. Фото: Укрінформ

На Бурштинській ТЕС – підприємстві зі складу "ДТЕК Західенерго", бенефіціаром якого є Рінат Ахметов, сталася аварія з витоком миш'яку.

Про неї стало відомо 4 листопада, йдеться у новому спільному розслідуванні "Схем" та ЦПК. Тоді у холдингу олігарха заявили, що прорвало звичайний колектор із водою і шкоди довкіллю немає.

"Водночас Державну екологічну інспекцію із перевіркою не пустили. Знімальній групі вдалося зняти місце аварії з дрону. Фахівці, які переглянули відео, кажуть, що найбільш вірогідно йдеться про розрив золошлакопроводу з небезпечними речовинами", - повідомляють журналісти.

Незалежна хімічна експертиза виявила у рідині з місця затоплення перевищення допустимої норми токсичного елементу – миш'яку. Журналісти зафіксували, що цю рідину відкачували прямо у водосховище поруч, поєднане з місцевою річкою, яка далі впадає у Дністер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахамія знайшов "слід" Ахметова у виході "слуг" із фракції

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині почали страйкувати шахтарі

Увечері 28 листопада на Бурштинській тепловій електростанції в Івано-Франківській області стався вибух. Сьомий енергоблок зупинили й вивели з експлуатації. Замість нього запустили четвертий. Зараз працює сім блоків, на роботу станції подія не вплинула. У результаті вибуху чотири працівники зазнали опіків.

Зараз ви читаєте новину «Зливали токсини у водосховище: розсекретили подробиці аварії на ТЕС Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути