пʼятниця, 17 лютого 2012 12:03

Слідчих у справах Тимошенко та Луценка підвищили та перевели з Києва

Слідчих  у справах Тимошенко та Луценка підвищили та перевели з Києва

Кілька правоохоронців, які вели справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, отримали підвищення, і майже всі переїхали до Івано-Франківська.

Про це пише журнал "Український тиждень".

Так керівник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Олександр Каліфіцький отримав посаду прокурора Івано-Франківської області.

Його вважають наближеною особою до першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна, якого називають "яструбом для опозиції". Він безпосередньо керував провадженням кримінальних справ проти Тимошенко та Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Тимошенко перевели до Харкова, аби захисту було важче працювати - Турчинов

У свою чергу слідчий з особливо важливих справ ГПУ Сергій Войченко, який розслідував справу екс-міністра внутрішніх справ Луценка, отримав посаду першого заступника прокурора Івано-Франківської області.

Саме йому Луценко "завдячує" своїм ув'язненням, адже той очолював слідчу групу, що займалася колишнім головним міліціонером. Войченко відзначився "диктантами" для свідків у справі Луценка та перекручуванням їхніх показань, що з'ясувалося під час суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчий публічно поскаржився на "брехливу Тимошенко"

Інший слідчий Генпрокуратури - Олександр Нечвоглод, якій розслідував справу Тимошенко, отримав посаду заступника прокурора Чернігівської області одразу після винесення вироку екс-прем'єру. Видання наголошує, що цей слідчий зробив стрімку кар'єру на політичних справах.

Начальник управління криміналістики ГПУ Владислав Грищенко отримав посаду заступника прокурора Івано-Франківської області. Його називають правою рукою Каліфіцького і також працював над справами Тимошенко та Луценка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчий не тиснув на свідка у справі Луценка – прокурор

Слідчий СБУ Микола Грабик став керівником слідчого відділу СБУ Харківської області. До підвищення він брав участь у розслідування щодо топ-менеджера НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка, екс-головного митника Анатолія Макаренка, а потім безпосередньо керував слідчими діями в газовій справі проти Тимошенко.

Після справи Діденка дістав звання майора юстиції. До Дня Незалежності старанному слідчому президент вручив орден "За мужність" III ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Слідчих у справах Тимошенко та Луценка підвищили та перевели з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути