середа, 19 жовтня 2011 16:23

Спецтема: Луценко за ґратами

Слідчий не тиснув на свідка у справі Луценка – прокурор

Слідчий не тиснув на свідка у справі Луценка – прокурор

Прокурор Антон Зінченко вважає некоректним давати оцінку діям начальника слідчого відділу розслідування кримінальних злочинів у сфері економіки Генпрокуратури Олександра Іщука. Так в в інтерв'ю журналістам під Печерським судом він прокоментував відео, на якому зафіксовано таємну зустріч Іщука із свідком у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Валерієм Мельником.

Зінченко наголосив, що не може коментувати цю зустріч до того часу, поки суд не винесе рішення у справі Луценка.

Він нагадав, що питання про допит журналіста, який знімав відео, та долучення журналістського розслідування до справи остаточно не вирішено, бо суддя відклав його до стадії доповнення досудового слідства. "Суд ще може досліджувати данні матеріали і викликати тих чи інших осіб в якості свідка", - зазначив представник державного обвинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчі ГПУ тиснуть на свідків у справі Луценка - ЗМІ

Зінченко розповів, що подивився відео у інтернеті. "Втих матеріалах, які я дивився, як громадянин, я не бачив там якогось тиску на свідка. Там не було погроз: "Я тебе вб'ю" і таке інше. Була чисто розмова. Тим більше, всього матеріалу я не бачив. Тому говорити щось до кінця слідства буде неправильно", - зауважив прокурор.

Нагадаємо, що днями журналісти одного з телеканалів оприлюднили відео, на якому зафіксовано, що свідку у справі Луценка Валерію Мельнику за півгодини до початку допиту у Печерському суді один зі слідчих Іщук назначив таємну зустріч. На зустрічі слідчий натякав свідку, що на суді треба відповідати саме те, що він казав в процесі досудового слідства.

Натомість, Мельник під час допиту все ж відмовився від своїх попередніх свідчень, наголосивши, що під час допиту він був хворий.

Зараз ви читаєте новину «Слідчий не тиснув на свідка у справі Луценка – прокурор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути