Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2009 13:15

Шлапак радить віддати газові документи по-доброму

Шлапак радить віддати газові документи по-доброму
Заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак виступає проти політизації ситуації навколо роботи Служби безпеки України в "Нафтогазі України" та "Укртрансгазі".

Про це він сказав у четвер у Кабміні, відповідаючи на запитання журналістів.

Є мутна справа, в якій треба розібратися правоохоронцям

"В жодному разі не треба політизувати цей процес. Є мутна справа, достатньо складна, в якій треба розібратися правоохоронцям – і вони мають цим займатися", - заявив Шлапак.

"Якщо їм для цього потрібні документи, я б закликав тих, хто ці документи підписував, – спокійно віддати їх і всіляко, як належить, допомагати слідству для того, щоб розібратися, на чиїй стороні правда", - зазначив він.

На запитання, чому не можна було вилучити ці документи без участі спецпідрозділу "Альфа", Шлапак відповів: "На скільки мені відомо, на прохання СБУ та Генпрокуратури щодо передачі документів, ці документи надані не були".

Тим часом Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з приводу розслідування подій, що відбувалися у НАК "Нафтогаз України" у середу.

За відповідну постанову за авторством БЮТівця Сергія Пашинського проголосував 391 депутат. Головою ТСК обрано депутата від НУ-НС Романа Зварича, заступником голови – "регіонала" Григорія Ілляшова.

Термін діяльності комісії - 3 місяці, попередній звіт має відбутися не пізніше, ніж через 30 днів з дня ухвалення постанови.

Як відомо, у середу слідчі СБУ здійснювали у будівлі "Нафтогазу" вилучення документів у справі про заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою 6,3 млрд кубометрів транзитного газу.

За матеріалами: Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Шлапак радить віддати газові документи по-доброму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути