четвер, 28 березня 2024 15:15

Скандальному ексголові ДФС Насірову знову зменшили заставу

Скандальному ексголові ДФС Насірову знову зменшили заставу
У березні 2017-го, коли детективи НАБУ прийшли до Романа Насірова з підозрою, лікарі вивезли його на ношах під ковдрою у "Феофанію". Фото: radiosvoboda.org

Вищий антикорупційний суд продовжив термін тримання під вартою для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до до 26 травня.

Суд знову зменшив розмір застави для нього до 65 млн грн. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Судді Маркіян Галабала, Віталій Крикливий і Віктор Ногачевський частково задовольнили клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою Насірова.

У разі внесення застави, Насіров буде зобов'язаний прибувати за викликом до суду, не відлучатися без дозволу за межі Києва, утриматись від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт і носити електронний браслет.

У випадку внесення застави, обов'язки діятимуть до 26 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

Захист Насірова просив визначити заставу у розмірі 12 млн грн.

"Дружина Насірова нібито раніше вже внесла ці кошти на депозитний рахунок ВАКС", - розповів ЦПК.

За словами адвокатів ексголови ДФС, це максимально можлива сума, яку його родина може внести.

Також Насіров та його захисники заявили, що у нього нібито є проблеми зі здоров'ям, а в СІЗО не можуть забезпечити належний рівень медичної допомоги.

Позаторік ВАКС обрав Насірову варту з рекордною заставою у 523 млн грн. За версією слідства, Насіров нібито допоміг за хабар компаніям Олега Бахматюка у прискореному режимі отримати відшкодування ПДВ.

Детективи Національного антикорупційного бюро затримували Насірова у березні 2017-го. Він лежав у лікарні "Феофанія". Медперсонал намагався не пустити детективів в палату. Казали, Насіров у тяжкому стані.

За версією слідства, ексголова ДФС надавав незаконні розстрочення боргу зі сплати платежів фірмам, пов'язаним із колишнім народним депутатом Олександром Онищенком і його "газовою схемою". Збитки становили понад 2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Скандальному ексголові ДФС Насірову знову зменшили заставу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути