субота, 03 липня 2021 19:48

Скандал у Раді та розмова із футболістами: чим Зеленський займався на тижні
6

Зеленський опублікував фото, де після перемоги збірної України спілкувався із футболістами через відеозв'язок
Фото: Володимир Зеленський
Зеленський також долучився до вболівання за збірну України з футболу у матчі ⅛ фіналу
У парламенті під час виступу Зеленського автори Конституції, екснардепи Степан Хмара і Віктор Шишкін влаштували акцію протесту
Президент у Верховній Раді привітав з 25-ою річницею Конституції України
Перед приїздом до парламенту Зеленський поклав квіти до монумента Пилипа Орлика у Києві

Президент Володимир Зеленський цього тижня виступив у Верховній Раді, після чого оскандалився голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. А також глава держави поговорив із футболістами збірної України після виходу до чвертьфіналу Євро.

Чому виник скандал у парламенті та що робила перша леді Олена Зеленська у бібліотеці Вернадського – у матеріалі Gazeta.ua.

28 червня президент виступив у Верховній Раді. Привітав з 25-ою річницею Конституції України. А перед приїздом до парламенту поклав квіти до монумента Пилипа Орлика у Києві. До пам'ятника прийшли і спікер Ради Дмитро Разумков, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

У парламенті автори Конституції, екснардепи Степан Хмара і Віктор Шишкін влаштували акцію протесту – одягнули футболки "Зе! вбивця Конституції". Під час виступу президента вони встали, що вдалося зафіксувати журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тиск Заходу": чому Рада відновила в'язницю за брехню в деклараціях

Через цей протест оскандалився голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. У мережі з'явилося фото телефонної переписки, де він написав: "Что это за два деда-мопеда? Стоят в зале".

На початку тижня Зеленський також долучився до вболівання за збірну України з футболу у матчі ⅛ фіналу. Тоді запропонував у соцмережах флешмоб. "Запиши відео на підтримку збірної України з футболу, щоб наші хлопці знали, що нас буде 40 мільйонів", – закликав президент. Сам знімав ролик у сірій футболці біля дерева.

Після перемоги збірної у матчі зі Швецією та проходу до ¼ фіналу Євро привітав гравців на сторінці у Facebook. Як родина президента вболівала – не показав.

Натомість Зеленський опублікував фото, де після перемоги спілкувався із футболістами через відеозв'язок. Президент знаходився вдома, а гравців збірної сфотографували у великій кімнаті зі стільцями. "Переказав слова підтримки від 40 мільйонів українців і привітав голкіпера Андрія Пятова з днем народження", – написав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Каральний інструмент": чи призведуть санкції РНБО до узурпації влади Зеленським

Президент на тижні також поговорив по телефону з Папою Франциском. Зеленський поновив запрошення відвідати Україну. Також обговорили війну на Донбасі.

Олена Зеленська взяла участь у першому засіданні Ради безбар'єрності. Поділилася фотографіями з бібліотеки ім. Вернадського у Києві, де проходив захід. Участь взяв і прем'єр Шмигаль.

Також повідомила, що в межах культурної дипломатії вдалося запустити 21 україномовний аудіогід для музеїв. Зокрема, українською заговорив Державний музей мистецтв імені Ігоря Савицького в Нукусі, Узбекистан.

У день Конституції України громадськість прийшла під Офіс президента, щоб висунути Володимиру Зеленському "звинувачення у держзраді" по справі "вангерівців". Зокрема, в акції протесту взяли участь "Рух опору капітуляції" та "Демократична сокира". Під час заходу активісти зачитали "підозру" Зеленському у держзраді, яку надрукували в кількох примірниках.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у Раді та розмова із футболістами: чим Зеленський займався на тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути