Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2021 10:16

Скандал у міськраді Слов'янська: активіст пояснив, для чого приніс російський прапор

Скандал у міськраді Слов'янська: активіст пояснив, для чого приніс російський прапор
Активіст пояснив, чому приніс російський прапор на засідання міськради в Слов'янську. Фото: slavdelo.dn.ua

За допомогою прапорів України та Росії, принесених до міськради Слов'янська, активіст Василь Хоменко хотів указати, де сидять прихильники України, а де - РФ.

Так активіст прокоментував організовану акцію, пише "Укрінформ".

"Два прапори я приніс на сесію з метою позначити, де сидять прихильники України, а де Росії, з якими ми чомусь маємо про щось домовлятися, сперечатися під час війни. Коли Путін у танку сидить на кордоні", - заявив Хоменко.

Він нагадав, що в Слов'янську досі не ухвалений бюджет міста. На його думку, конструктивній роботі міськради заважають представники партій ОПЗЖ, "Наш край" і "За мир і розвиток".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі - загострення: окупанти б'ють в усіх напрямках фронту. Маємо втрати

За словами Хоменка, поліцейські, які прибули до міськради, дуже швидко винесли із сесійної зали російський прапор, але жодних протоколів не складали, тому що символіка цієї країни в Україні не заборонена.

"У нас, на жаль, 7 років війни, а до цього часу російська символіка не заборонена. Треба заборонити російську національну символіку під час війни", - додав Хоменко.

У поліції підтвердили, що протокол про порушення щодо активіста не складали. У мерії міста подію відмовилися коментувати.

Згадана подія сталася 12 квітня. Під час пленарного засідання 6-ї сесії міської ради Слов'янська активіст Василь Хоменко, який очолює громадську організацію "Слов'янська Січ", влаштував флешмоб, присвячений 7-й річниці захоплення Слов'янська російськими диверсантами 2014 року. Для цього приніс прапор України і російський триколор. За кілька хвилин у залі з'явилися поліцейські, які винесли прапор РФ, а на активіста начебто склали протокол.

Зараз ви читаєте новину «Скандал у міськраді Слов'янська: активіст пояснив, для чого приніс російський прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути