Ексклюзиви
вівторок, 08 лютого 2022 12:33

Скандал із Трухіним: "слуг" запідозрили у "відмазуванні" нардепа

Скандал із Трухіним: "слуг" запідозрили у "відмазуванні" нардепа
Камери спостереження зафіксували за кермом авто нардепа Олександра Трухіна людину в червоному одязі. Фото: dbr.gov.ua

Поведінка народного депутата Олександра Трухіна, авто якого потрапило в ДТП на Бориспільській трасі під Києвом, говорить про те, що він винний.

Інакше б він не пропонував хабар. Про це заявив в ефірі програми "Чергові по країні" екссекретар РНБО Олександр Данилюк.

"Мабуть, він чогось уникає. Тому я думаю, що ми все-таки дізнаємося правду. Вона полягає в тому, що, найімовірніше, депутат винен у цьому злочині. А також те, що влада свідомо приховувала злочин від суспільства", - сказав Данилюк.

Екснардеп Борислав Береза зазначив, що поліцейський у справі Трухіна просто виконував свою роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізналися, хто був "у червоному" за кермом авто Трухіна

"Головне, щоб з поліцейського не робили цапа-відбувайла. Він виконував свою роботу і не взяв ці гроші у Трухіна. Якби це відео не спливло, нам би зараз розповідали, що Трухін – це "біла та пухнаста тварина, яка випадково з'явилася на місці злочину". А він – злочинець, який пропонував гроші. І це головне", - сказав Береза.

Також він заявив, що відео з ДТП бачили до того моменту, як у Трускавці було засідання "слуг народу".

"Влада намагається відмазати Трухіна. Я знаю, що флешку з цим відео – її не відправили, а привезли. Отримав пан Монастирський наступного дня, а в Офісі президента – через день. І це відео бачили до того моменту, коли у Трускавці було засідання "слуг народу". Тому коли всі розповідають казки та розмови, що "ми не бачили це відео"... Бачили – це факт", - каже Береза.

Відео може бути визнане доказом через спеціальну процедуру, додав ексгенеральний прокурор Руслан Рябошапка.

1 лютого журналісти опублікували відео, на якому Олександр Трухін торік у серпні намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Державне бюро розслідувань виправдовує Олександра Трухіна. Про це сказав голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. За 30 років історії України жодного разу жоден правоохоронний орган не оприлюднював фактів, які підтверджують невинуватість особи.

Зараз ви читаєте новину «Скандал із Трухіним: "слуг" запідозрили у "відмазуванні" нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути