понеділок, 07 лютого 2022 23:03

ДБР виправдовує Трухіна, такого в історії ще не було - Шабунін

ДБР виправдовує Трухіна, такого в історії ще не було - Шабунін
Відбувається повна неадекватність, сказав активіст.

Державне бюро розслідувань виправдовує народного депутата від "Слуги народу" Олександра Трухіна, який потрапив у ДТП і на відео пропонував хабар поліцейському.

Про це сказав голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін в ефірі програми "Зворотний відлік" на "UA:Перший".

"За 30 років історії України жодного разу жоден правоохоронний орган не оприлюднював фактів, які підтверджують невинуватість особи.

Якщо фактів невинуватості немає, то КПК передбачає закриття провадження. А не виправдання свого народного депутата якимось відео", - сказав голова ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінець епохи бідності: директор ДБР катається на Toyota за майже 2 млн грн із кишень українців

Активіст назвав дії ДБР безпрецедентним випадком.

"Який яскраво демонструє повну неадекватність і політичну залежність Державного бюро розслідувань від президента Зеленського", - заявив вын.

"Ви просто фігньою страждаєте", - сказала активісту в ефірі депутатка зі "Слуги народу" Галина Янченко.

Перед цим Янченко не змогла відповісти на запитання Шабуніна - навести хоча б один приклад, коли орган досудового розслідування оприлюднював доказ невинуватості особи.

У понеділок ДБР опублікувало відео. Заявили, що на матеріалах із відеокамер за кермом Audi A8 нардепа перебувала особа в одязі червоного кольору. За даними ЗМІ, ідеться про водія депутата.

Також сьогодні Бюро допитало патрульного Сергія Петрика, який виїжджав на ДТП із "слугою".

1 лютого журналісти опублікували відео, на якому Олександр Трухін торік у серпні намагався залишити місце ДТП, підкупити поліцейських, обіцяв поговорити з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським.

Наступного дня нардепа виключили з партії "Слуга народу". А голова фракції Давид Арахамія заявив про скликання позачергового засідання Верховної Ради.

Трухін заявив, що готовий скласти депутатський мандат.

Олександр Трухін обирався до парламенту від "Слуга народу" по округу у Дніпропетровській області. У декларації за 2019 рік записав 22 млн грн готівки, отриманих як подарунок від батьків напередодні його депутатства.

Трухін є близьким до Зеленського, розповідав колишній керівник Офіса президента Андрій Богдан: "Він, так би мовити, "бухгалтер".

Зараз ви читаєте новину «ДБР виправдовує Трухіна, такого в історії ще не було - Шабунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути