середа, 09 січня 2013 20:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ситуація щодо Тимошенко буде розв'язуватися зовсім незвичайним методом - нардеп

Ситуація щодо Тимошенко буде розв'язуватися зовсім незвичайним методом - нардеп
Володимир Бондаренко. Фото: news.bigmir.net

Історією зі справою Юлії Тимошенко рано чи пізно завершиться, та от яким методом - прогнозувати поки зарано.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко, говорячи про оголошення Юлією Тимошенко акції непокори.

Він підкреслив, що рано чи пізно питання щодо справи екс-прем'єра вирішиться, та от якими методом це буде зроблено — зараз казати поки важко.

"Опозиція не перестаючи вносить різноманітні пропозиції. Так стосовно декриміналізації статей, за яким її засуджено, вже разів 10 подавалися різні варіанти законопроектів. Але це все наштовхується на глуху стіну з протилежної сторони, - наголосив він. - Будь-які інші варіанти, зокрема перемога на виборах, заблокована. Так понад 30 округів на попередніх парламентських виборах було вкрадено. Але я переконаний, що ситуація таки зріє".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко припинить "акцію непокори", коли за нею перестануть спостерігати в душі й туалеті

Нардеп підкреслив, що ця ситуація "буде розв'язуватися зовсім незвичайним методом". За його словами, це може бути і обмеження контактів із закордоном для окремих осіб і можливе блокування їхніх рахунків.

"Я не думаю, що Ахметову сподобається неможливість їздити у той же Лондон та користуватися благами світової цивілізації, а не тільки териконами Донбасу. І це може підштовхнути багатьох з тих, хто сьогодні прихильний до цієї влади, до переоцінки свого ставлення до неї. Такий варіант є цілком імовірним. Тому сьогодні переважна більшість людей, які, зокрема, впливають на ситуацію в країні, відчули переваги цивілізованого світу над нецивілізованим", - пояснив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада здатна на все, щоби позбавитися фактору Тимошенко" - нардеп

Він зауважив: "Дуже важко сьогодні гадати, яка розв'язка може бути. Як от вибухнула Помаранчева революція, коли ніхто і не очікував. Але просто так це не буває, має щось визріти. І сьогодні це "визрівання" може піти з іншого боку. Так каталізатором може стати матеріальне становище тих категорій громадян, які можуть натиснути на владу, зокрема тих категорій, які мають вплив — це шахтарі, вчителі, лікарі. Таке було і в Росії, й у нас, коли відбувалися шахтарські бунти, котрі потім призводили до ухвалення владою певних рішень".

Крім того, підкреслив нардеп, наразі в країні надзвичайно важкий економічний стан, що також може слугувати збудником для громадської активності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лист Тимошенко - це волання, яке свідчить про небезпеку її життю" - нардеп

"Позичати гроші вже немає у кого, ніхто нам їх не дає, бо немає чим віддавати. Адже ті ж золотовалютні запаси знижуються, і це також впливає. Хто ж нам дасть кредит в умовах, коли у нас немає свого запасу? І які б сімейні клани не формувалися б у новому уряді, їм ніхто не буде вірити, тому що у них немає міцного фундаменту", - пояснив парламентар. "Можуть бути різні варіанти розвитку подій і їх важко прогнозувати. Але вони обов'язково будуть, все це не може так просто далі продовжуватися", - підсумував Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація щодо Тимошенко буде розв'язуватися зовсім незвичайним методом - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути