середа, 09 січня 2013 11:19

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко стала кармою Януковича - політолог

Тимошенко стала кармою Януковича - політолог
Віктор Небоженко. Фото: obozrevatel.com

За цей час, поки екс-прем'єра Юлія Тимошенко знаходиться за ґратами, вона стала кармою президента Віктора Януковича. Навряд чи Янукович колись думав, що саме про її долю йому доведеться думати день і ніч.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Президент Янукович буде піддаватися тиску Заходу, і під цим тиском, в обмін на певні послуги та визнання важливих для нього речей, він, цілком ймовірно, може випустити Тимошенко через хворобу, спочатку закордон, а потім справа дійде і до Конституційного суду, який не посміє вважати, що Тимошенко не має право балотуватися", - пояснив він.

Небоженко переконаний, що все ж таки Тимошенко не буде просити амністію, тому що це питання принциповості. "Якщо сидить головний опонент від опозиції, претендент на пост президента, то тоді і президент не має право балотуватися. Це чесно: Тимошенко не балотується, і Янукович не балотується. Але вони такого сценарію не захочуть. Вона буде балотуватися, оскільки вважає себе гідною президентського крісла, і потім, з почуття помсти, обов'язково захоче посадити Януковича у в'язницю. А він хоче бути вдруге президентом, як прийнято у всій Євразії (там кожен президент кілька разів стає главою держави: Путін, Назарбаєв, Лукашенко, Кучма)", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко розраховує, що влада ще раз продемонструє свою неадекватність" - експерт

"Відзначу, що президент РФ Путін готовий підписати з Януковичем нові газові угоди, але це повністю відкине провину Тимошенко. Не можна ж буде одну людини саджати у в'язницю за угоду з Путіним, а іншу, за таку ж угоду з Путіним, нагороджувати", - підкреслив політолог.

Експерт переконаний, що Янукович страждає не тому, що він високоморальна людина, а тому що ця ситуація зайшла в глухий кут. "Звільнити - не можна, тому що визнає свою помилку, а сидіти, склавши руки, і надалі - також не можна, бо все більш відчутним стає міжнародний тиск. В якійсь мірі, Тимошенко - це його така карма. Він не думав колись, що йому доведеться день і ніч думати про долю Тимошенко", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко відсидить тільки свій термін, а Тимошенко засудили довічно — Доній

Нагадаємо, екс-прем'єр Юлія Тимошенко оголосила у вівторок акцію громадянської непокори.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко стала кармою Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути