Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 18:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко припинить "акцію непокори", коли за нею перестануть спостерігати в душі й туалеті

Тимошенко припинить "акцію непокори", коли за нею перестануть спостерігати в душі й туалеті
Захисник Тимошенко переконаний, що камери установлені в усіх можливих місцях, в тому числі, в душі й туалеті. Фото: news.liga.net

Юлія Тимошенко припинить "акцію громадянської непокори", коли всі камери, які ведуть відеоспостереження за нею в лікарні, будуть зняті.

Про це заявив захисник екс-прем'єра Олександр Плахотнюк на брифінгу у Харкові, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, акцію буде продовжено, доки камери будуть не просто вимкнені, а зняті в душі, туалеті й кабінетах для медичних процедур.

"Поки не буде офіційного листа за підписом начальника колонії, в якому буде зазначено, що не проводиться прихованого відео- та аудіопрослуховування в кімнатах для зустрічей з адвокатами, адже і у захисників, і у Юлії Тимошенко є обґрунтовані підозри, що до теперішнього часу, навіть включаючи сьогоднішній день, проводиться запис", - заявив Плахотнюк.

"Я спілкувався з Юлією Тимошенко. По настрою бачу, що так і буде. Налаштована вона по-бойовому", - запевнив він.

Плахотнюк наполягає, що і караул, і конвой, які зараз знаходяться у лікарні, складаються переважно з чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники знову відверто брешуть - "Батьківщина"

"Це і по-людськи неправильно, і протизаконно, тому що весь час і перед моніторами, на які транслюється відео з палати, сидять чоловіки, а, як відомо, камери установлені в усіх можливих місцях, в тому числі, в душі, туалеті, кабінетах, де проводяться медичні процедури", - сказав Плахотнюк.

"По-перше, це для будь-якої жінки неприємно, а по-друге, це є порушенням не тільки закону, а й особистих прав Юлії Володимирівни", - додав він, хоча Пенітенціарна служба вже заявила, що вартують Тимошенко лише жінки, а відеокамер у душі й туалеті немає.

Плахотнюк також запевнив, що протест Тимошенко – "це не є боротьба за особисті права, це є боротьба за кожного громадянина України".

"Лише таким чином Юлія Володимирівна може реалізувати своє право, реалізувати право кожного громадянина України і показати, що можна боротися з цим свавіллям і примусити владу виконувати закон", - сказав він.

Адвокат наголосив, що Тимошенко не визнає себе засудженою, "а заручником політичних терористів, тому вона має моральне право на таку акцію громадянської непокори".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко припинить "акцію непокори", коли за нею перестануть спостерігати в душі й туалеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути