середа, 09 січня 2013 17:07

Янукович має зрозуміти, що будь-які дії проти Тимошенко для нього вже просто так не минуть - нардеп

Янукович має зрозуміти, що будь-які дії проти Тимошенко для нього вже просто так не минуть - нардеп
Юрій Одарченко. Фото: gazetavv.com

Президент Віктор Янукович має зрозуміти, що будь-які дії, направлені на знищення Юлії Тимошенко, для нього просто так не минуть.

Таку думку Gazeta.ua висловив народний депутат від "Батьківщини" Юрій Одарченко, коментуючи відкритого листа Тимошенко до президента Віктора Януковича, в якому вона оголосила про акцію непокори.

Він наголосив, що опозиція у новому парламенті має зробити все, аби все ж таки декриміналізувати статті, за якими засуджено Тимошенко.

"Нам, як опозиції, зараз треба зробити все, щоби сформувати більшість під голосування законопроекту про скасування 365 і 364 статті, але тільки в тій частині, якщо немає особистої матеріальної зацікавленості людини, яка звинувачується в цих злочинах, - пояснив нардеп. - Щодо Тимошенко, то навіть суддею Кірєєвим доведено, що жодної матеріальної зацікавленості у неї (Тимошенко — ред.) немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокуратурі акцію непокори Тимошенко вважають незаконною - "це каприз Юлії Володимирівни"

Скасування цих кримінальних статей, на переконання Одарченка, дає можливість для Тимошенко не тільки вийти на волю, а взагалі "знову з'явитися абсолютно органічно на політичній арені країни".

Він пояснив: "І тут можуть бути і входження її до парламенту через складення повноважень якихось мажоритарних депутатів і дострокових виборів, і подальші перспективи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко і Ко вдалися до новорічних приколів - Олійник

Водночас, говорячи про те, чи буде реакція президента Віткора Януковича та влади загалом на відкритий лист екс-прем'єра та її акцію непокори, парламентар підкреслив, що керівництву країни зараз краще піти на поступки у цьому питання, бо вони як ніколи зацікавлені у лояльному ставленні до себе країн заходу.

"Безумовно, зараз справа Тимошенко для влади є серйозною причиною того, що вони не отримують кредити ні від МВФ, ні від інших міжнародних структур, які можуть ці кредити надати. Однак зараз економіка України без цих кредитів вижити не може", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко розраховує, що влада ще раз продемонструє свою неадекватність" - експерт

Одарченко додав: "Тому цей додатковий наголос на її трагічному стані (лист Тимошенко — ред.), думаю, буде певною мірою пересторогою, попередженням для Януковича, якщо він задумав щось таке, що пов'язано, наприклад, з отруєнням Тимошенко, знищенням її як фізичної особи. Тепер він має зрозуміти, що такі дії для нього так просто не минуть. І взагалі, це звернення Тимошенко є натяком Януковичу щодо того, що йому варто змінити свої ставлення до неї, адже йому зараз потрібна позитивна реакція заходу для того, щоби отримувати кредит".

Зараз ви читаєте новину «Янукович має зрозуміти, що будь-які дії проти Тимошенко для нього вже просто так не минуть - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути