субота, 11 серпня 2018 19:48

Ситника тягне до Банкової, а Холодницького - в інший бік - експерт

Ситника тягне до Банкової, а Холодницького - в інший бік - експерт
Між Холодницьким і Ситником певний час триває протистояння. Фото: УНІАН

Директор НАБУ Артем Ситник тяжіє до адміністрації президента, глава САП Назар Холодницький може співпрацювати з представником "Народного фронту" Арсеном Аваковим.

Таку думку висловив політичний експерт Олег Постернак в ефірі "112 Україна".

"Зараз антикорупційні органи є полем битви між клановими угрупуваннями влади. Мені здається, Ситник бере сторону президента. Він в інтерв'ю виправдовувався з приводу нічного візиту до Порошенка. Коли журналісти запитали, чи поїде ще раз вночі, він божився, що "вже ні". А Холодницький дрейфує від Банкової і шукає діалог з іншими центрами влади. Можливо, з Аваковим. При таких розкладах вони перетворюються в поле бою. Звідти всі ці мітинги під САП, фіктивні протистояння. У підсумку ми маємо зниження репутації антикорупційних органів", - констатував Постернак.

Крім того, між антикорупціонерами є особистісне протистояння.

"Можна це подати як внутрішньовідомчі розборки. САП не може поділити з НАБУ певні справи або політичні бонуси. З іншого боку - на обличчя персональний конфлікт Холодницька і Ситника. В тому числі, через амбіції і можливості користуватися профітами від успішних відтінків своєї діяльності", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Холодницького немає майбутнього - експерт

Директор НАБУ Артем Ситник їздив в гості до президента Петра Порошенка в будинок у Козині 26 квітня. Зустріч проходила після опівночі. За словами Ситника, говорили про створення Вищого антикорупційного суду.

Зараз ви читаєте новину «Ситника тягне до Банкової, а Холодницького - в інший бік - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути