Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2024 15:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Системи ППО С-300 в Україні замінять - Пентагон

Системи ППО С-300 в Україні замінять - Пентагон
Міністр оборони США Ллойд Остін, президент України Володимир Зеленський і міністр оборони України Рустем Умєров на засіданні у форматі "Рамштайн". Фото: Facebook.com/rustemumerov.ua

Сполучені Штати Америки, Україна, низка європейських країн працюють над розробкою і створенням заміни для зенітної ракетної системи С-300 і ракети класу "повітря-повітря" Р-27.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на відкритті 24-го засідання Контактної групи з питань оборони України, повідомила "Європейська правда".

Остін сказав, що для довгострокової здатності протистояти російській агресії Україна має розвивати власні можливості з виробництва зброї, і її партнери підтримують ці зусилля.

"За участю кількох європейських партнерів США працюють разом з Україною над розробкою і виготовленням заміни системи ППО С-300 та ракети класу "повітря-повітря" Р-27", - заявив глава Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський перед "Рамштайном" провів тривалу та змістовну розмову з Макроном

"Сполучені Штати також виділили понад 200 мільйонів доларів на закупівлю критично важливих компонентів, щоб дати змогу Україні виробляти БПЛА і системи радіоелектронної боротьби, які вона так ефективно розгорнула", - також сказав Остін.

Міністр оборони США нагадав про зусилля зміцнення української ППО, докладені після попередньої зустрічі у форматі "Рамштайн" у червні, зокрема, оголошення про нові системи Patriot і SAMP-T.

Президент України Володимир Зеленський прибув на авіабазу "Рамштайн" у Німеччині для участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України.

У фокусі на сьогоднішньому засіданні - забезпечення України системами ППО і ракетами до них, сказав міністр оборони України Рустем Умєров.

Зараз ви читаєте новину «Системи ППО С-300 в Україні замінять - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути