Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 13:25

Шевченко знає, як зупинити людей з прокуратури та міліції

Шевченко знає, як зупинити людей з прокуратури та міліції

Народний депутат від БЮТ Андрій Шевченко вважає, що Україна стає державою, де журналістам некомфортно працюється.

Про це він сказав у кулуарах Ради.

За словами депутата це вписуєтсья у загальну картину згортання прав та свобод, зокрема свободи слова.

"Історія з Білозерською(блогером Оленою Білозерською - ред.) набагато серйозніша ніж здається. Це ми повинні трактувати як спробу залякати тих, хто працює в Інтернеті. Сигнал такий: якщо в тебе є інтернет-видання, або ти ведеш блог, будь готовий, бо старший брат за тобою спостерігає. Ми маємо відстояти Інтернет, адже це острів свободи",-наголосив "бютівець".

Шевченко зауважив, що починаючи з 2002 року історія показує, що журналісти могли добитися перемог, коли були публічними і говорили про проблеми та тиск на повний голос.

"Журналісти мають дати максимальну підтримку, щоб ситуація Білозерської стала відома усім. Це єдине, що може зупинити людей з прокуратури та міліції, які хочуть вислужитися перед владою",-додав політик.

Нагадаємо, що 12 січня міліція влаштувала обшук у квартирі блогера Олени Білозерської. За інформацію прес-служби МВС її підозрюють в участі у підпалі офісу Партії регіонів.

"У ході слідства встановлено, що до розповсюдження відеозйомки підпалу мережею Інтернет може бути причетною саме цей блогер", - заявили у міліції.

"Для перевірки цієї інформації судом було санкціоновано обшук у помешканні зазначеної громадянки. Вилучено засоби, за допомогою яких могла бути вчинена зазначена операція, а саме - комп'ютерну техніку та інші носії цифрової інформації. Їх направлено для проведення експертного дослідження. Триває слідство", - йдеться в повідомленні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Шевченко знає, як зупинити людей з прокуратури та міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути