середа, 12 січня 2011 13:20

Міліція провела обшук квартири журналіста Білозерської

Міліція провела обшук квартири журналіста Білозерської

Київська міліція провела обшук у квартирі журналістки Олени Білозерської. Обшук проводився нібито у рамках кримінальної справи щодо діяльності ВО "Тризуб".

Зокрема, як повідомляє прес-служба ВО "Свобода", адвокат журналістки Сидір Кізін зазначив, що у Білозерської було вилучено всю оргтехніку, фото-, відео-, аудіоапаратуру, мобільні телефони. "Слідчий зазначив, що він не збирається віддавати техніку, її буде доправлено в міліцію, де з нею "будуть розбиратися", - уточнив Кізін.

За його словами, такі дії міліції суперечать закону про державний захист ЗМІ, згідно з яким вилучати техніку, яку журналіст використовує для виконання своїх професійних обов'язків, заборонено. "Ми готуємо скаргу на дії слідчого", - сказав адвокат.

Слід відзначити, що Олена Білозерська позиціонує себе "безпартійним, позаорганізаційним, незалежним журналістом". "Від жодної політичної партії чи громадської організації грошей не отримую. З жодною організацією не пов'язана", - зазначається на блозі громадської діячки.

Нагадаємо також, що раніше ВО "Свобода" заявило про повторне затримання міліцією 10 січня заступник голови своєї облорганізації Юрія Гудименка у справі про вибух пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

10 січня всеукраїнська організація "Тризуб" заявила про масові арешти своїх членів за підозрою в руйнуванні 31 грудня 2010 пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Міліція провела обшук квартири журналіста Білозерської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути