Ексклюзиви
четвер, 13 січня 2011 00:30

В Олени Білозерської вилучили всю техніку

У середу о восьмій ранку до квартири блогера, незалежної журналістки 32-річної Олени Білозерської прийшли міліціонери з постановою суду про обшук. Пояснювали це причетністю її до кримінальної справи щодо підпалу київського офісу Партії регіонів. Пожежа сталася в ніч проти 1 січня.

— В Олени вилучили три мобільні телефони, принтер, сканер, модеми, ноутбук, системний блок, камеру, фотоапарат, компакт-диски, навіть зарядні пристрої, словом, усю техніку, — говорить адвокат журналістки Сидір Кізін.

На його думку, такі дії правоохоронців суперечать закону про державний захист засобів масової інформації. Згідно з ним, вилучати техніку, яку журналіст використовує для виконання своїх професійних обов'язків, заборонено.

У міліції кажуть, Олена Білозерська може бути причетна до поширення відеозйомки підпалу в інтернеті. Обшук провели, щоби перевірити цю інформацію.

— Я до справи не маю стосунку. І з "Тризуба" нікого не знаю. На пошту прийшло відео з підпалом. Осудивши вчинок, виставила в себе на блозі. Там навіть не видно, що то офіс Партії регіонів. Це можуть бути якісь організації з Росії чи Білорусі. Ми будемо писати скаргу на дії слідчого Печерського РУВД майора Дмитра Цуркана, — розповідає Олена.

— Зараз приїхала патрульна машина, в неї грузять вилучену техніку і збираються везти в Печерське відділення міліції, — каже адвокат потерпілої того ж дня о 14.50.

У підпалі офісу "регіоналів" звинувачують 12 активістів Всеукраїнської організації "Тризуб", яких нещодавно затримали, зазначають в організації. Але там запевняють, що непричетні. У п'ятницю біля Адміністрації президента хочуть провести акцію протесту.

Зараз ви читаєте новину «В Олени Білозерської вилучили всю техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути