середа, 06 травня 2009 10:53

Севастопольська міськрада проти присвоєння Бандері звання Героя України

Севастопольська міськрада проти присвоєння Бандері звання Героя України
На майбутню сесію міськрада готує заяву у відповідь на звернення івано-франківської міської ради до президента України з проханням видати указ про присвоєння Степану Бандері звання героя України і з приводу прохання івано-франківців до Кабінету Міністрів про святкування в 2009 році на державному рівні 100-ліття з дня народження Бандери.

Про це повідомив журналістів після засідання членів Президії міськради голова Севастопольської міської ради Валерій Саратов.

Він пояснив, що "депутати івано-франківської міської ради звернулися до севастопольських і депутатів інших регіонів України з пропозицією підтримати їхнє звернення до президента і Кабінету Міністрів, що і викликало у депутатів Севастопольської міськради негативну реакцію".

"Ми категорично проти того, щоб святкувати 100-ліття з дня народження Бандери, а також проти того, щоб присвоювати йому звання Героя України, що і маємо намір відобразити в тексті своєї заяви", - сказав глава міськради.

За словами Валерія Саратова, "депутати планують направити текст заяви на адресу центральних органів влади, оскільки одним з пунктів документа є вимога негайно розглянути і ухвалити законопроект, розроблений народним депутатом України Вадимом Колесніченко "Про заборону реабілітації і героїзації фашистських колабораціоністів 1933-1945 рр".

"Якщо мене вибрали головою міськради, то я зобов"язаний робити все, щоб думку міськради відображала думка севастопольців, а севастопольці, я упевнений, проти того, щоб Степан Бандера став Героєм України", - сказав глава представницької влади міста, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Севастопольська міськрада проти присвоєння Бандері звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути