середа, 04 лютого 2009 11:07

На 80-річчя ОУН у Львові роздавали шалики з портретом Бандери

На 80-річчя ОУН у Львові роздавали шалики з портретом Бандери

У Львові, на площі Ринок 200 людей утворили слово ОУН. Всі вони тримали в руках червоно-чорні шарфики із зображенням Степана Бандери.

Флеш-моб відбувся 3 лютого, з нагоди 80-річниці від дня створення ОУН.

Учасниками флеш-мобу стали пластуни, школярі, а також перехожі, які теж захотіли долучитися до акції.

Окрім слова ОУН, учасники ще утворили червоно-чорний квадрат – прапор Української повстанської армії і цифру "80".

Кожен шалик обійшовся громаді міста у 35 гривень

За словами директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Олексія Побурка, ідея акції належить Львівській міській раді. "З точки зору розмаїтих дат, цей рік є знаменний і важливий як для Львова, так і для всієї України. Саме сьогодні, коли виповнюється 80 років від дня створення Організації українських націоналістів, ми вирішили флеш-мобом нагадати всім про цю дату. Використовуючи червоно-чорні кольори прапору УПА, ми хочемо показати, що у Львові є люди, які пам"ятають про подвиги наших предків. Ми будемо продовжувати відстоювати національну ідею".

Під час флеш-мобу всім учасникам вручили червоно-чорні шарфики із зображенням Степана Бандери. "Кожен шалик обійдеться громаді міста у 35 гривень. Але я думаю, що 1000 шаликів не пропадуть на марно. Люди будуть їх носити, що символізуватиме – ми єдине ціле", – зауважив Олексій Побурко.

Щоб отримати шалик, потрібно було відповісти на кілька запитань з історії: про створення ОУН, про день Злуки, дату бою під Крутами та дні народження С.Бандери та В.Івасюка.. Для тих, хто помилився з відповіддю, підготували листівки-нагадування, де зазначені основні дати, які цього року треба пам"ятати.

За словами директора департаменту гуманітарної політики Олексія Побурко, пластуни роздали близько 100–150 шарфиків.

Координатор акції Юрій Гвоздович наголосив: "Акція ініційована різними громадськими організаціями. Такі організації роблять певну роботу, яку не завжди видно. На схожих акціях ми маємо можливість привернути увагу людей. Сьогодні, ми хочемо ще раз нагадати: хто такий Степан Бандера. Як на мене, це питання є досить актуальним. Варто пам"ятати, що в нашій історії були такі люди і такі події, ми їх пам"ятаємо і шануємо".

80 років тому 3 лютого 1929 року у Відні завершилась конференція, на якій була започаткована Організація українських націоналістів. ОУН виникла внаслідок об"єднання Української Військової Організації (УВО) та декількох студентських націоналістичних спілок. Керівником обрали Євгенія Коновальця.

За матеріалами ЗІК, Zaxid.net
Зараз ви читаєте новину «На 80-річчя ОУН у Львові роздавали шалики з портретом Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути