пʼятниця, 13 червня 2008 17:10

Севастопольці помили Графську пристань прапором "Нашої України" (ФОТО)
5

У Севастополі представники Молодіжного союзу "Наша Україна" сьогодні прибили до стіни Графської пристані плакат на згадку про підняття на кораблях Чорноморського флоту прапорів України 29 квітня 1918 року.

Як заявив лідер молодих нашоукраїнців Степан Барна, дата підняття жовто-блакитних прапорів на кораблях ЧФ повинна стати загальнодержавним святом.

Він також додав, що сьогоднішня акція не пов"язана з наміром Військово-морських сил України встановити на Графській пристані меморіальну табличку, присвячену цій же події.

Барна підтвердив, що дії "Нашої України" не підкріплені якими-небудь дозвільними документами, і здійснені в рамках акції "Севастополь - українське місто".

Близько десяти молодих людей у вишиванках за допомогою дрилю прикріпили плакат до стіни пристані, що є пам"ятником, історії й архітектури. При цьому їх охороняли близько трьох десятків правоохоронців. Навколо зібралася більше сотні севастопольців, які скандували "Ганьба!" і співали пісню "Легендарний Севастополь".

Як тільки церемонія установки плаката закінчилася, городяни почали закидувати його яйцями. Під охороною міліції молоді нашоукраїнці покинули пристань.

Через декілька хвилин за міліційну огорожу пройшли місцеві депутати від КПУ, "Російського блоку" і ПСПУ, зірвали плакат і кинули його в море. Після цього міліція покинула місце подій. Тим часом, севастопольці намочили в морі відібраний кимось прапор "Нашої України" і змили їм залишки яєць на стіні Графської пристані, а також підмели яєчну шкаралупу під стіною квітами, які поклали нашоукраїнці.

Нагадаємо, що сьогодні почалися заходи, приурочені до 225-річчя Севастополя. В рамках підготовки до свята, зокрема, була реконструйована і Графська пристань, повідомляє Новый Регион.

Зараз ви читаєте новину «Севастопольці помили Графську пристань прапором "Нашої України" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути